pasta/ salaatit/ Yleinen

Pestopastasalaatti fetalla

Pastasalaatti on tuhti ja täyttävä salaatti, jota on helppo tehdä kerralla isompikin setti. mä salaatti saa makua kastikkeena toimivasta itse tehdystä pestosta, jota kannattaa laittaa salaattiin reilusti! Pastan lisäksi salaatissa on makua antamassa rucolaa, punasipulia, aurinkokuivattuja tomaatteja, artisokkia ja fetaa. Erittäin toimiva yhdistelmä! 

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, miten pastasalaatista saisi jotenkin raikkaampaa ja uudenlaista. Minulle kun pastasalaatti on aina jotenkin edustanut yhdeksänkymmentälukua ja aika tuhtia, jopa tunkkaista salaattia. Pesto raikastaa pastan ihanasti ja lisäksi muut kasvikset tukevat tuota raikkautta. 

Tähän voi käyttää monenlaisia pastalaatuja, mutta jotenkin tuo penne on aika näppärä – se on helposti syötävässä muodossa, helppo keittää sopivasti al denteksi ja pesto pysyy sen pinnassa ja sisällä hyvin.  

Pestopastasalaatti fetalla

250 g pennepastaa
1 punasipuli
kourallinen rucolaa
1 tlk artisokansydämiä
1/2 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pkt fetaa

1 basilikapuska
kourallinen pinjansiemeniä
suolaa
oliiviöljyä

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Jäähdytä.

Pilko punasipuli puolirenkaiksi. Pese rucola huolellisesti ja revi lehtiä vähän pienemmiksi. Valuta artisokansydänten liemi pois ja pilko artisokat suupaloiksi. Nostele myös aurinkokuivatut tomaatit pois liemestään ja pilko niitä tarvittaessa pienemmiksi. Paloittele feta melko pieniksi paloiksi. 

Tee sitten pesto. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla, varo etteivät ne kärähdä! Revi basilikasta lehdet kulhoon, mausta suolalla. Lisää paahdetut pinjansiemenet, surauta sauvasekoittimella pienemmiksi. Lisää oliiviöljyä pikkuhiljaa koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Tee pestosta melko löysää, se sopii tähän salaattiin hyvin. 

Sekoita pastan joukkoon ensin pesto ja lisää sitten muut, valmiiksi pilkotut ainekset. Voit tarjota salaatin heti tai laittaa sen jääkaappiin – salaatti on parhaimmillaan saman päivän aikana nautittuna, mutta säilyy myös seuraavaan päivään. 
   

You Might Also Like

4 Kommentit

  • Reply
    Jokihaka Kokkaa
    21.3.2013 at 16:35

    No ei noilla aineilla voi tulla kuin hyvää!

  • Reply
    Jonna
    21.3.2013 at 17:48

    Komppaan Jokihakaa, ei ole tunkkaista mahdollista saada todellakaan aikaan näillä päivitetyillä aineksilla. Mutta olet kyllä oikeassa, että ensimmäinen mielikuva on italiansalaatti, kun puhutaan pastasalaatista.

  • Reply
    Sini
    22.3.2013 at 05:16

    No hyvää tulikin 🙂

  • Reply
    Sini
    22.3.2013 at 05:17

    Aika tiukassa ovat nämä meidän mielikuvat 🙂 Mutta teen varmasti uudelleenkin pastasalaattia näillä aineksilla!

  • Kommentoi