salaatit/ Yleinen

Sinihomejuusto-pekonisalaatti

Kun nyt päästiin Jamie Oliverin salaattien makuun, niin tässä toinen salaattiresepti heti perään! ssä sinihomejuusto-pekonisalaatissa on pähkinöitä, krutonkeja sekä erinomainen kastike. Lisäksi salaatti saa raikkautta rucolasta ja ruohosipulista. Olen tehnyt tä salaattia usein aiemminkin, aina silloin kun sinihomejuustohimo iskee. Tämä salaatti on saanut inspiraationsa Ranskasta, jossa kyllä osataan yhdistellä herkullisia annoksia.

Salaatti on melko suolainen, voimakkaan makuinen ja rasvainenkin, mutta kombinaatio on silti tosi herkullinen. Kiva talvisalaatti! Mieli alkaa jo selkeästi kaivata kevyempien ja raikkaampien salaattien perään, mutta tämä toimii vielä tässä kevättalvella mainiosti. 

Alkuperäisessä reseptissä salaattiin on käytetty Roquefort-juustoa, mutta minä käytän tähän mielummin hieman miedomman makuista sinihomejuustoa, sillä jostain syystä sinihomejuuston maku korostuu salaatissa. Voit käyttää siis mitä tahansa sinihomejuustoa, halutessasi Roquefortia tai vaikkapa Auraa. Myös pekonin laatuun kannattaa kiinnittää huomiota.

Sinihomejuusto-pekonisalaatti

1/2 pkt pekonia
pari viipaletta vaaleaa leipää
pari kourallista salaattia
pari kourallista rucolaa
kourallinen saksanpähkinöitä
ruohosipulia   
100 g sinihomejuustoa

6 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sinappia
suolaa
pippuria

Pilko pekoni reilun kokoisiksi paloiksi ja paista sitä kuumalla pannulla pari minuuttia, kunnes se saa kauniin värin pintaansa. Pilko sillä välin leiviipaleet reiluiksi paloiksi ja lisää ne pekonin seuraan pannulle. Paista, kunnes leipäviipaleet ruskistuvat ja rapeutuvat. 

Laita kastikkeen ainekset suljettavaan astiaan (esim. vanhaan hillopurkkiin), sulje kansi ja ravista sekaisin. Maista ja säädä kastike tasapainosen makuiseksi. Kastikkeen tulee olla tässä vaiheessa hieman liian hapokasta, sillä pekonin ja juuston suolaisuus tasapainottavat sitä salaatissa. 

Pese salaatti ja rucola huolellisesti ja revi ne kulhoon. Kaada sitten päälle kastike. Lisää päälle suurin osa pähkinöistä ja hienonnetuista ruohosipuleista sekä kaikki pekonit ja krutongit. Sekoita nopeasti niin, että kastike levittyy kaikkialle. 

Paloittele sinihomejuusto pieniksi nokareiksi ja heitä ne salaatin päälle. Ripottele lopuksi koristeeksi loput pähkinät ja hienonnetut ruohosipulit ja käy heti salaatin kimppuun! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi