juomat/ Yleinen

Ginger ale

Suomen kaupoista ei oikein tunnu löytyvän hyvää ginger alea eli inkiväärilimsaa. Pitihän sitä sitten kokeilla tehdä itse. Kokeilu onnistui hyvin ja limsasta tuli oikein inkivääristä ja hyvää. Pidän muutenkin tosi paljon itse tehdyistä limonadeista, niissä kun maistuu se itse pääraaka-aine eikä pelkkä esanssi. Tämäkin on ihanan raikasta kesäjuomaa!

Perusajatus tässä limonadissa oli sama kuin vuosi sitten tekemässäni raparperilimonadissa: keitetään ensin tiiviin makuinen siirappi, jota sitten jatketaan vichyllä ja saadaan näin limonadia. Siirappi säilyy jääkaapissa viikkoja ja limsaa saakin nopeasti, jos jääkaapissa on valmiina vichyä. 

Ginger ale maistuu ihanan raikkaalta sellaisenaan jääpalojen, limesiivun ja muutaman mintunlehden kanssa, mutta sitä voi käyttää myös esimerkiksi klassisen moscow mule -drinkin tekemiseen sekoittamalla limsaan limemehua ja vodkaa. 

Siirappia tulee alla olevan ohjeen mukaan reilu puoli litraa. 

Ginger ale

500 g inkivääriä (kuorineen)
2 limeä
1 dl sokeria
6 dl vettä

vichyä
limen lohko
pari mintun lehteä

Kuori ja paloittele inkivääri. Raasta limeistä kuoret (älä raasta valkoista osaa, vain vihreä). Laita paloiteltu inkivääri ja limejen raastetut kuoret kattilaan. Purista limeistä mehut kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Kiehauta seos ja anna sen porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Jäähdytä, siivilöi ja pullota siirappi. 

Valmista sitten itse juoma: laita lasiin paljon jäitä ja yksi limen lohko. Kaada päälle siirappia (1 tai 2 ruokalusikallista on hyvä määrä alkuun; lisää siirappia vähitellen oman makusi mukaan) ja täytä lasi vichyllä. Koristele vielä lopuksi parilla mintun lehdellä. Nauti kylmänä!

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Suvi sur le vif
  24.5.2013 at 13:18

  Juon itse aika paljon vissyä joten luulen että tästä kesästä tulee erittäin makusiirappinen, innostuin tuosta raparperista niin että aion duunata siirappia enemmänkin. Meinaan ehdottomasti kokeilla ohjeellasi ginger alea, aiemmin olen vain raastanut inkiväärin mukaan.

 • Reply
  Sini
  24.5.2013 at 14:46

  Makusiirapit ovat kyllä hyvä ja helppo tapa saada vähän vaihtelua vichyyn. Minäkin aion kyllä tehdä sitä raparperiversiota vielä!

 • Kommentoi