alkupalat ja pikkusuolaiset/ suolaiset leivonnaiset/ Yleinen

Lohileipäset wasabilla

Pidän kaikissa juhlissa aina pienistä suolaisista sormisyötävistä. Tässä yksi ihana vinkki kevään juhliin – helpot ja nopeat, jumalaisen makuiset lohileipäset, jotka saavat hieman potkua wasabista! Näitä voi tehdä nopeasti isonkin setin. Kannattaa kuitenkin tehdä nämä vasta tarjoilupäivänä, jotta eivät ehdi nahistua.

Kun tarjosin näitä juhlissa, moni veikkasi näiden sisältävän wasabin sijaan sinappia. Sinappi toimisi kyllä näissä erinomaisesti. Tein jouluksi vähän samanhenkisiä, vähän ehkä tuhdimpia versioita, joihin käytin itse tehtyä saaristolaisleipää, sinappia, graavilohta ja tilliä. Tässä keväisemmässä versiossa ideana on siis yhdistää valmiit ruisleipänapit graaviloheen, korianteriin ja kastikkeeseen, joka on tehty ranskankermasta, sitruunamehusta, suolasta ja wasabista. Kastikkeen tiukkuutta voi helposti säädellä wasabin määrää muuttamalla. Kastiketta kannattaa siis maistella sitä tehdessä muista kuitenkin, että ruisleivät vievät wasabista tiukimman terän pois. Sopiva määrä näitä voisi juhlissa muun syötävän ohella olla noin 3 kappaletta per henkilö. Varoituksen sanana kuitenkin: näitä ei koskaan ole jäänyt yli, eli tee niin paljon kuin jaksat! 
 

Lohileipäset wasabilla (annos kahdelle)

3 ruisleipänappia

1 pieni purkki ranskankermaa
loraus sitruunamehua
ripaus suolaa
pieni nokare wasabia
100 g graavilohta
korianteria

Halkaiset ruisleipänapit. Tee kastike sekoittamalla ranskankermaan sitruunamehu, suola ja wasabi. Sekoita kastike huolellisesti tasaiseksi, ettei kenellekään osu wasabiyllätystä. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa mausteita. 

Asettele jokaisen ruisleipänapin puolikkaan päälle siivu graavilohta ilmavasti, lusikoi päälle lusikallinen kastiketta ja koristele napit vielä korianterilla. Tarjoa samana päivänä!
 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi