salaatit/ Yleinen

Chorizo-tomaattisalaatti

Nyt, kun tomaatit ovat vielä kypsiä, makeita ja raikkaita, niitä kannattaa käyttää niin paljon kuin ehtii! Usein, kun löydän kypsiä tomaatteja kaupasta, teen tätä superhelppoa, mutta tosi maukasta salaattia nopeaksi illalliseksi. Tähän salaattiin käytin tällä kertaa myös itsekasvattamiani kirsikkatomaatteja, ne ovat tosi makeita ja ihania. Kaupasta ostetutkin tomaatit olivat kirsikkatomaatteja, ne kun ovat usein vähän makeampia kuin isot. Voit toki käyttää tähän myös tavallisia tomaatteja, tai mikäli löydät jotain kauniita pihvitomaatteja, ne sopivat tähän tosi hyvin. Tämän salaatin onnistuminen on taattua, kunhan käytät kypsien tomaattien lisäksi hyvää chorizoa ja tarjoat salaatin tuoreen vaalean leivän ja mahdollisesti vielä jonkun hyvän vuohenjuustopalasen kanssa. Arkiluksusta!

Chorizon perään heitetty hienonnettu valkosipulin kynsi tuoksuu huumaavan hyvälle kypsyessään makkaran rasvassa, testaapa! Resepti on Jamie Oliverin Jamie Does… -kirjasta, josta löytyy monia muitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä. 

Chorizo-tomaattisalaatti

reilu 100 g chorizoa
oliiviöljyä
400 g kypsiä tomaatteja, erilaisia
2 kesäsipulia varsineen
kourallinen tuoretta basilikaa
1 valkosipulin kynsi
punaviinietikkaa
suolaa
pippuria

Viipaloi chorizo ja paista viipaleet pannulla oliiviöljytilkassa ruskeiksi. Pilko chorizon paistuessa tomaatit, kesäsipulit, basilika ja valkosipulin kynsi. Laita tomaatit, kesäsipulit ja basilika kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla, reilulla lorauksella oliiviöljyä ja lorauksella punaviinietikkaa.

Kun chorizo on paistunut ruskeaksi ja vähän rapeaksi, lisää pannulle hienonnettu valkosipuli. Älä polta valkosipulia, vaan heti kun seos alkaa tuoksua mahtavalta, ota pannu pois lämmöstä ja heitä siihen loraus punaviinietikkaa lopettamaan kypsyminen. Kaada chorizo ja valkosipuli mahtavine liemineen tomaattien ja kesäsipulin joukkoon kulhoon. Sekoita ja tarjoa heti hyvän vaalean leivän sekä vuohenjuustopalasen kanssa. 

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Jokihaka Kokkaa
  17.9.2013 at 09:42

  Nam, chorizoa!

 • Reply
  Sini
  17.9.2013 at 09:46

  Niinpä, nam!

 • Reply
  Jonna
  19.9.2013 at 17:28

  Meillä tehdään usein Jokihaan reseptin mukaan samanoloista salaattia, mutta paahdetuista paprikoista. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Jamie does -kirja on minulle ihan uusi, minkätyyppistä ruokaa siinä kokataan?

 • Reply
  Sini
  20.9.2013 at 09:54

  Sekin on varmaan herkkua 🙂 En tiedä onko tuota kirjaa suomennettukaan, mutta se pyöri myös televisiossa välillä, Jamie siis reissaa ja tekee kussakin maassa sille tyypillisiä ruokia, mukana on ainakin Espanja, Ruotsi ja Ranska.

 • Kommentoi