salaatit/ Yleinen

Mansikka-halloumisalaatti

Näillä lämpimillä keleillä ei huvita syödä mitään kovin raskasta. Kaupasta on alkanut lisäksi löytyä kaikkea ihanan tuoretta, uuden sadon kasvista ja marjaa. Kesän paras salaatti tulee tässä: makeita mansikoita, suolaista halloumia, raikasta minttua ja makeaa balsamicoa. Ja valmista alta aikayksikön! Lisäksi tätä salaattia on kiva tarjota vieraille, sillä siitä saa helposti todella näyttävän! 

Käytin salaattiin hollantilaisia mansikoita, jotka olivat jo aika makeita ja hyviä. Halloumin kanssa suosittelen ottamaan tavallista – light-versiot ovat surkeita, enkä niitä nyt yleensäkään suosittele. Mikäli haluat salaatista täyttävämmän, voit korvata kurkun avokadolla. Minä unohdin avokadon kauppaan, mutta kurkku teki salaatista kyllä mukavan raikkaan ja sopivan näihin helteisiin keleihin. Alla olevan ohjeen mukaan tekemällä saat salaattia reilut annokset kahdelle. 
 

Mansikka-halloumisalaatti

1 pkt halloumia
0,5 litraa mansikoita
puolikas kurkku
iso kourallinen salaatin lehtiä
pieni kourallinen mintun lehtiä
loraus balsamicoa 

Viipaloi halloumi. Paista halloumiviipaleet paistinpannulla tai grillissä pinnoiltaan kauniin ruskeiksi. 

Valmistele halloumin paistuessa muu salaatti: poista mansikoista kannat ja viipaloi ne, viipaloi kurkku, revi salaatin lehdet pienemmiksi ja hienonna minttu. Kasaa kaikki aineet keoksi lautaselle ja lorauta reilusti balsamicoa päälle. Nauti heti! 

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  CLAUDET
  5.6.2013 at 07:27

  looks really delicous! yummy 🙂

  great blog, xoxo

 • Reply
  Bon Appétit
  5.6.2013 at 08:06

  Ihanan raikas kesäinen resepti! Täytyypä kokeilla 🙂

 • Reply
  Sini
  5.6.2013 at 09:57

  Thanks! It was delicious too! 🙂

 • Reply
  Sini
  5.6.2013 at 09:57

  Kokeile ihmeessä! 🙂

 • Kommentoi