aamiaiset/ kausiruokaa/ talvi/ Yleinen

Veriappelsiini

Näin talvella sitrushedelmät ovat sesongissa ja olenkin syönyt niitä nyt kilokaupalla. Minulle uusi tuttavuus on tämä veriappelsiini – se on appelsiinista hiukan makeampi ja kirpsakampi versio. Eri asia kuin kirpeä verigreippi siis, eikä näitä taida olla kaupoissakaan kuin nyt sesonkiaikaan. Veriappelsiinin maku on ihana ja kurkatkaapa tuota väriä! Ei voi olla parempaa tapaa nauttia C-vitamiinia tammikuussa! 

Kuvissa näkyy myös minun tapani syödä appelsiineja – en pidä appelsiinin kalvoista, joten fileoin ne aina. Tämä tapahtuu leikkaamalla appelsiinin molemmista päistä viipale pois ja kuorimalla se veitsellä mahdollisimman ohuelti, mutta niin, että kalvo lähtee myös pinnasta. Sitten vain terävällä veitsellä leikataan jokainen lohko niin läheltä kalvoa irti kuin saadaan. Lopuksi puristetaan vielä viimeisetkin mehut kulhoon! Leikkaan appelsiineja yleensä kulhoon kerralla muutaman kappaleen. Varoituksen sana: kun kerran leikkaat appelsiinisi näin, on vaikea palata enää entiseen eli syömään appelsiineja kalvojen kera.

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  26.1.2014 at 17:10

  Mahtavaa viitseliäisyyttä. Moro odottaa tuolla minuakin iltapalaksi.

 • Reply
  Sini
  26.1.2014 at 19:46

  Ei siinä nyt niin iso vaiva ole, veitsen toki joutuu tiskaamaan 😉 ja noin tykkään niin paljon enemmän syödä, että jaksan aina nähdä vaivan. Minä en edes katsonut, mitä lajiketta nuo omani olivat, kun olin niin innoissani löydettyäni edes jotain!

 • Reply
  Mari
  27.1.2014 at 12:35

  Veriappelsiinisesongissa pitää olla kärppänä paikalla, että pääsee herkuista osalliseksi. Mulla on semmoinen trauma, että aina kun muistan sesongin se on jo melkein loppu ja saan ehkä yhden syödäkseni vuodessa.

  Nuo siivut on niin kauniita!

 • Reply
  Sini
  27.1.2014 at 13:58

  Nykyään on kyllä aika harvinaista, että jotain hedelmää saisi kaupasta vain sen sesongin aikana eikä muulloin ollenkaan. Nyt ehdit vielä syödä enemmänkin veriappelsiineja, kun heti käyt kaupasta hakemassa! Ja kannattaa ostaa saman tien kilo tai pari, näitä kuluu. En ole vähään aikaan törmännyt mihinkään näin kauniiseen ruokaan – viipaleet tuovat kyllä valoa pimeyteen!

 • Kommentoi