salaatit/ Yleinen

Marinoitu feta

Kaupoissa on nykyään pitkät hyllylliset kaikenlaisia valmiiksi marinoituja fetajuustoja, joita ostelen silloin tällöin niiden helppouden vuoksi esimerkiksi mökille. Pienessä rasiassa on kuitenkin harmillisen vähän sekä fetaa että muita makua tuovia ainesosia. Lisäksi feta on aika mautonta, joten päätin sitten testata itse tehdä vastaavaa marinoitua fetaa, johon saisin itse valita laadukkaan fetan ja paljon noita makua tuovia ainesosia.

Marinoidun fetan pitäisi säilyä jonkin aikaa valmiina jääkaapissa, joten tämä sopiikin erinomaisesti arkiruoaksi – salaatti valmistuu muutamassa minuutissa, jos on marinoinut fetan jo etukäteen! Kun ainekset on jo ennen marinointia pilkottu sopiviksi paloiksi, riittää kun hulauttaa koko purkin sisällön öljyineen päivineen salaatin päälle, sillä öljystä saa ihanan salaatinkastikkeen. Marinoidun fetan lisäksi salaattiin voi laittaa esimerkiksi rucolaa, makeita kirsikkatomaatteja, punasipulia, paprikaa, salaattia ja kurkkua. Nams! 

Koska harmittelen yleensä kaupan valmiiksi marinoiduissa fetajuustoissa sitä, että niissä on vain yhtä makua tuovaa lisäainesta, halusin tietenkin upottaa tähän kokeiluversiooni kaikkea mahdollista! Niinpä siitä löytyy oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valkosipulia ja timjamia. Mikäli et pidä jostain näistä tai keksit jotain vielä parempaa, reseptiä voi ja pitääkin muokata sen mukaan. Tärkeää on vain valita laadukas feta ja oliiviöljy ja tarpeeksi makua antavia ainesosia. Kannattaa lisäksi ripauttaa seokseen suolaa ja pippuria. Seoksen annetaan marinoitua vähintään yön yli, jotta maut ehtivät sekoittua. 

Marinoitu feta

1 pkt laadukasta fetaa
kourallinen (kivettömiä) oliiveja
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
4 valkosipulin kynttä
pari oksaa timjamia
laadukasta oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Pilko feta pieniksi paloiksi ja kuori valkosipulin kynnet. Kasaa lasipurkkiin tai -purkkeihin vuorotellen fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valkosipulin kynsiä ja timjamia, kunnes purkki on täynnä. Ripsauta muutamaan väliin vähän suolaa ja pippuria. Kaada sitten purkkiin tai purkkeihin oliiviöljyä niin paljon kuin mahtuu. Sulje purkit ja laita ne jääkaappiin maustumaan vähintään yön yli. 

Käytä marinoitu feta esimerkiksi salaattiin. Älä myöskään heitä maukasta lientä pois, vaan käytä sekin salaatin kastikkeena!

PS. Muistatteko vielä, kun osallistuin Happy Joe -reseptikilpailuun? Siinähän kävi niin, että satuin voittamaan koko roskan ja pääsen vielä tässä kuussa parin kaverin kanssa syömään Sami Tallbergin kokkaaman illallisen, huikeaa! Kirjoittelen illallisesta varmasti vielä blogiinkin!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi