salaatit/ Yleinen

Guacamole-kanasalaatti

Lueskelin jouluna Janne Tarmion ja Sami Tallbergin mainiota Hedelmäistä-kirjaa, jos sieltä saisi enemmän inspiraatiota käyttää hedelmiä suolaisissa ruoissa. Kirjassa oli monta kiinnostavaa reseptiä, mutta ensimmäiseksi tartuin kuitenkin raikkaaseen kanasalaattiin, johon tuli kastikkeeksi guacamolea. En tiedä, miksen ole aiemmin tullut tätä ajatelleeksi, koska kana ja guacamole sopivat erinomaisen hyvin yhteen! 
Itse tehty guacamole on sellasenaankin tosi hyvää, mutta kaipaa aina seurakseen jotain hiukan täyttävämpää. Tämä salaatti on kokonaisuudessaan aika kevyt, mutta kuitenkin täyttävä, ja guacamole tuo koko salaatin ihan uudelle tasolle. Salaattipohjaan voi käyttää mitä haluaa, minä laitoin tällä kertaa raikasta salaattia ja kirsikkatomaatteja sekä makua antavaa punasipulia. Kana tuo salaattiin ruokaisuutta ja proteiinia. Salaatin tähti on kuitenkin kiistattomasti tuo guacamole, joka saa huikean tuoreen ja raikkaan makunsa valkosipulista, chilistä, limestä ja korianterista. Lisäksi salaatti on nopeasti pöydässä, kun nälkä iskee. Tärkein onnistumisen avain on sopivan kypsät avokadot, joten kiinnitäthän huomiota niihin!

Guacamole-kanasalaatti 

3 kypsää avokadoa 
1 iso kypsä tomaatti   
1/2 sipuli 
3 valkosipulin kynttä 
1 mieto chili 
2 limeä  
nippu tuoretta korianteria  
suolaa

2 kanafilettä
suolaa
pippuria

salaattia (esim. vuonankaali, rucola, romaine)
kourallinen kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli


Halkaise avokadot, poista kivet ja pilko avokadot reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko tomaatti ja sipuli niin pieneksi hakkelukseksi kuin saat. Hienonna valkosipuli ja viipaloi chili. Halkaise limet kahtia ja hienonna korianteri. Heitä avokadot, tomaatti, sipuli, valkosipuli, korianteri ja chili kulhoon. Purista päälle limejen mehut ja mausta seos suolalla. Sekoita huolellisesti (voit hieman muussata haarukalla avokadoja, mutta älä muussaa liikaa) ja maista. Lisää tarvittaessa ainesosia. 
 
Paista kanat paistinpannulla tai grillissä kypsiksi ja pinnoiltaan kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. 
 
Pese ja pilko salaatti. Pese kirsikkatomaatit ja halkaise ne kahtia. Kuori punasipuli ja viipaloi se puolirenkaiksi. Kokoa sitten salaatti: laita pohjalle salaatit, tomaatit ja punasipulirenkaat. Leikkaa kanafileet pienemmiksi viipaleiksi ja asettele salaattipohjan päälle. Lusikoi iso keko guacamolea salaatin päälle. Tarjoile heti! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi