kesä/ Yleinen

Haukipihvit

Älytön määrä haukea pakkasessa on saanut testailemaan haukipihvejä monella tapaa. Tässä tulee toistaiseksi paras kokeilemani ohje. Haukipihvit ovat parhaita, kun ne tarjoaa keitettyjen perunoiden ja tartarkastikkeen kera. Myös tuo tartar on parasta, mitä olen tehnyt!

Pihvien inspiraation sain Kauhaa ja rakkautta -blogista (no vähän sovelsin), mutta tartarkastike syntyi jääkaapista löytyneistä aineksista. Tykkään tehdä hauesta ennemmin pihvejä kuin pullia, ne kun on mielestäni helpompi paistaa. Pyörittelemällä pihvit korppujauhoissa niihin saa ihanan rapean pinnan, jonka kruunaa vielä se, että pihvit paistetaan reilussa voissa. Pihveihin sai mainion maun laittamalla valkosipulia, persiljaa, parmesaania, sitruunan kuorta ja chilijauhetta. Paras kokeilemani kombo tähän mennessä. Ja jos totta puhutaan, olen tehnyt tällä ohjeella pihvejä jo pari kertaa, kun en ole malttanut vaihtaa ohjetta enää sen jälkeen, kun kerran tein näitä. Minun haukeni ovat itse pyydettyjä, mutta hauki on edullinen ja kotimainen vaihtoehto myös kaupasta ostettuna. Osta sinäkin seuraavan kerran siis kalatiskiltä haukea ja testaa näitä pihvejä!

Tartarkastikkeen ohjeeseenkin keksin aiemmin puuttuneen ainesosan: hienoksi pilkottu suolakurkku! Suolakurkun, kapristen, kesäsipulin ja sitruunan yhdistelmä toimii rasvaisen majoneesin parina kuin häkä ja täydentää kuivahkojen, vähärasvaisten kalapihvien makua ihanasti!

 
Haukipihvit

300 g jauhettua haukea
1 kananmuna
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
hienonnettua persiljaa
kourallinen raastettua parmesaania
yhden sitruunan raastettu kuori
suolaa
pippuria
chilijauhetta

korppujauhoja
voita

Sekoita pihvien ainekset keskenään ja laita taikina jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä ja kierittele pihvit korppujauhoissa. Paista pihvit rapeiksi paistinpannulla voissa, melko kovalla lämmöllä. Pihvien pinta saa olla reilusti ruskea ja rapea. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja tartarkastikkeen seurana. 
 

Tartarkastike

1,5 dl majoneesia
2 rkl hienonnettua suolakurkkua
2 rkl hienonnettuja kapriksia
1 kesäsipuli varsineen
loraus sitruunan mehua
suolaa
pippuria

Pilko kesäsipuli varsineen ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki aineet, maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Tarjoa haukipihvien ja perunan seurana.

You Might Also Like

6 Kommentit

  • Reply
    Jokihaka Kokkaa
    29.8.2013 at 10:45

    En ole tehyt koko kesänä haukea varmaan kertaakaan.. Kyllä pitäis vielä ehtiä! Jos ei kalaan niin sitten kalatiskin kautta!

  • Reply
    Sini
    30.8.2013 at 05:09

    Ei se hauki kalatiskilläkään ole hinnalla pilattu, eikä tarvitse itse fileoida 😉

  • Reply
    mari
    2.9.2013 at 06:40

    Mahtavaa, kun hauki alkaa selkeästi saada arvostustaan takaisin. Mäkin olen vihdoin sen kunnolla löytänyt, oppinut poistamaan y-ruodon ja ruvennut jauhamaan pihveiksi. Tämä ohje menee myös kokeiluun, erinomaisen hyvän näköinen.

  • Reply
    Sini
    2.9.2013 at 06:46

    Minä en kyllä ole koskaan oikein ymmärtänyt hauen morkkaamista – sehän on tosi hyvän makuinen kala! Okei, on se y-ruoto ehkä vähän hankala, mutta isojahan ne ruodot ovat, että syödessä voi hyvin samalla perata. Kun laittaa vaan tarpeeksi voita, niin hauki on tosi hyvää myös pannulla paistettuna. Kannattaa tosiaan testata nämä pihvit, ovat herkullisia! 🙂

  • Reply
    Anonyymi
    9.9.2013 at 00:32

    Kamala nälkähän tässä alkaa iskemään… :> T. Yötyöläinen

  • Reply
    Sini
    9.9.2013 at 06:15

    Yötyöläisen pitäisi tehdä yötä varten valmiiksi haukipihvejä! 🙂

  • Kommentoi