Yleinen

Nuudelit marinoidulla tofulla

Välillä tulee kokkailtua myös tälläisiä pikaisia arkiruokia, joihin nämä nuudelit marinoidulla tofulla lukeutuvat. En ole aiemmin kokannut tofua kotona, mutta usein valitsen tofuannoksen thaimaalaisessa tai kiinalaisessa ravintolassa. Arkiruoat kaipaavat usein jotain vähän erilaista ja tämä oli nimenomaan sitä, unohtamatta kuitenkaan helppoa ja nopeaa valmistusta ja huikean hyvää makua. 

Koska tofu on usein vähän mautonta, marinoin sen ensin soijaa, limemehua, kalakastiketta, valkosipulia ja chiliä sisältävässä liemessä. Tämän jälkeen paistoin sen pannulla, jotta pääsin eroon tofun helposti hieman lötköstä rakenteesta. Tofun marinointiliemen maistelu on tärkeää sitä tehdessä, jotta maut saadaan kohdilleen!

Tofun lisäksi annokseen tuli riisinuudeleita, parsakaalia, valkosipulia, chiliä ja reilusti korianteria. Viimeiseksi silaukseksi ripottelin päälle vielä seesaminsiemeniä, jotka antoivat annokselle kivaa rakennetta. Näissä simppeleissä nuudeliannoksissa on tärkeää käyttää reilusti mausteita ja rakennetta antavia raaka-aineita, ettei annoksesta tule tylsää. Ainakin tästä tuli jotenkin erikoisen hyvää!

Nuudelit marinoidulla tofulla

200 g maustamatonta tofua
1 dl soijaa
2 rkl kalakastiketta
2 limeä – raastettu kuori ja puristettu mehu molemmista
2 valkosipulin kynttä
1 mieto chili

riisinuudeleita
1 parsakaali
3 valkosipulin kynttä
2 mietoa chiliä
kourallinen korianteria
1 rkl seesaminsiemeniä

Pilko tofu pieniksi paloiksi. Valmista tofun marinointikastike sekoittamalla soija, kalakastike, limejen puristetut mehut ja raastetut kuoret, hienonnetut valkosipulin kynnet ja pilkottu chili keskenään. Anna tofupalojen marinoitua kastikkeessa vähintään puoli tuntia (enemmästä ei suinkaan ole haittaa!). 

Pilko parsakaali paloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet, chilit ja korianteri. Paista marinoidut tofupalat paistinpannulla pinnoiltaan rapeiksi. Kun tofut ovat rapeita, lisää joukkoon parsakaali ja valkosipuli. Paista hetki, kunnes valkosipulit ovat kuullottuneet ja parsakaalit pehmenneet hieman. Mausta suolalla. Keitä riisinuudelit ohjeen mukaan. 

Kokoa annokset: laita pohjalle keitetyt nuudelit ja kaada niiden päälle yli jäänyt tofun marinointiliemi. Kaada sitten päälle tofu-parsakaaliseos. Ripottele sitten pinnalle chili ja korianteri ja viimeistele annokset seesaminsiemenillä. Annokseen voi sisällyttää myös limelohkon, josta jokainen ruokailija voi mausta omaa annostaan vielä limemehulla. 

You Might Also Like

4 Kommentit

  • Reply
    MAri
    24.8.2013 at 07:34

    Tällaiset ohjeet tippuvat mulle! Kiitos ensi viikon ruokasuunnitelman suunnitteluavusta 🙂

  • Reply
    Jonna
    24.8.2013 at 09:10

    Suurin osa elämästä on arkea. Ainakin meillä eniten tarvetta on nimenomaan maukkaille ja riittävän nopeasti tehtäville arkiruoille, kuten vaikkapa tämä. Näyttää todella herkulta.

  • Reply
    Sini
    26.8.2013 at 07:41

    Eipä kestä kiittää 🙂

  • Reply
    Sini
    26.8.2013 at 07:41

    Tämä oli kyllä herkullista ja nopeaa, ja lisäksi vielä kasvisvaihtoehto, mikä sekin on kivaa vaihtelua 🙂

  • Kommentoi