ravintolat/ Yleinen

Ravintola Tori

Olen jo jonkin aikaa haaveillut kasvishampurilaisten tekemisestä, eikä into suinkaan laantunut, kun kävin ystävien kanssa syömässä ravintola Torissa. Toreja on Helsingissä kaksi, toinen Punavuoressa ja toinen Alppilassa. Me kävimme Punavuoren Torissa, joka on sympaattinen, kotoisa ravintola. Olin kuullut monelta taholta kehuja Torin kasvishampurilaisesta, joten tietysti testasin sitten sen. 

Torin kiinnostavalla ruokalistalla olisi ollut monta muutakin testaamisen arvoista ruokaa ja positiivisen paljon myös kasvisruokia. Koko pöytäseurueemme söikin sitten lopulta kasvisruokaa, kun ne olivat niin houkuttelevan kuuloisia ja hyvä kasvisruoka on usein vähän kiven alla. Ainakin tuo kasvishampurilainen osoittautui herkulliseksi tapaukseksi! Hampurilainen oli tosi iso, sämpylä itse leivottu ja hampurilaisessa oli reilusti täytteitä. Hampurilaisen sisältä löytyi ainakin kasvispihvi, cheddaria, avokadoa, kevyesti paistettua sipulia, salaattia ja tomaattia. Avokado ja cheddar toimivat hampurilaisessa erinomaisesti! Lisäksi hampurilaisen seurana tuli iso kasa maukkaita ranskalaisia, jotka tarjoiltiin (ilmeisesti itse tehdyn) vähän luirun majoneesin kanssa. Ranskalaiset olivat myös herkkuja! 

Kaverini tilaama vuohenjuustoleipä viikunahillokeella oli myös aika tuhti leiväksi ja sisälsi reilun viipaleen vuohenjuustoa. Leipä sai kehuja hillokkeesta, joka varmasti toimikin vuohenjuuston kanssa hyvin yhdessä! 

Jälkkäriäkin piti tietysti saada! Söin chili-suklaakakkua, joka oli kivan tuhdin suklaista, mutta ei siinä kyllä chili maistunut yhtään. Pitänee tehdä kotona kunnolla tulista chili-suklaakakkua joku kerta! Suklaakakun kyljessä tarjoillut mansikat ja mansikkamelba olivat ihan OK, mutta olisi kakku ilman niitäkin kyllä pärjännyt.

Ravintolassa ei ilmeisesti ole A-oikeuksia, joten tarjolla oli vain mehuja, vettä ja I-olutta. Olisin tilannut tuorepuristetun mehun, mutta mehupuristin oli kuulemma rikki. Koko ruokailua vaivasi pieni epätietoisuus, kun jälkiruokiakin tilatessa seinällä oleva lista ei pitänyt yhtään paikkaansa – olisi kiva, jos ravintolassa viitsisivät päivittää listat sen mukaan, mitä oikeasti on tarjolla! Muutenkin paikan meininki oli hieman kotikutoinen, sekä hyvässä että pahassa. Ruoka oli rustiikkista, mikä antoi sille kivan persoonallisen tuntuman ja kaikki vaikutti olevan paikan päällä tehtyä. Toisaalta tarjoilija vain läiskäisi ruokalistat pöytään eikä turhia selitellyt, kerran hän jopa huudahti täysiä salissa “menevänsä röökille”, minkä ehkä voisi sanoa hiljaisemminkin tiskin toisella puolen. 

Paikassa oli kuitenkin se tärkein kunnossa, eli ruoka oli hyvää. Hintakin oli hyvin kohtuullinen, joten mielelläni kävisin Torissa myös uudelleen. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi