pasta/ Yleinen

Kantarellipasta

Metsät ovat nyt sieniä pullollaan, joten lienee aika muistutella ainakin minun keittiössäni usein nähtävästä sienipastasta! Syön sienipastaa aina silloin, kun en keksi mitään kummempaa laitettavaa ruokaa ja haluan saada ruoan nopeasti pöytään – sienipasta onkin minun perusarkiruokaani. Samalla tulee hoidettua viikon lihaton ateria. Varioin samaa sienipastareseptiä aina ja syön tätä ympäri vuoden käyttäen kuivaamiani/pakastamiani sieniä. Tällä kertaa käytin tuoreita kantarelleja, kun niitä löytyi metsästä niin pieni määrä, etten jaksanut alkaa niitä säilömään. Parvekkeelta nappasin pastan sekaan nipun ruohosipulia.

Tämän kertaiseen pastaan laitoin kantarellien lisäksi ruohosipulia, valkosipulia ja parmesaania. Ruohosipulin herkkä maku korostaa erinomaisesti kantarellien pehmeää makua. Valkosipulia laitetaan vain yksi kynsi, ettei se jyrää herkkiä makuja alleen. Sienet paistetaan ehdottomasti voissa ja pastan sekaan lorautetaan hieman oliiviöljyä. Kokonaisuuden kruunaa parmesaaniraaste!

Kantarellipasta 

1 pkt tuorepastaa tai itse tekemääsi pastaa
1 litra tuoreita kantarelleja (voit käyttää myös kuivattuja tai pakastettuja sieniä, muitakin kuin kantarelleja)
voita paistamiseen
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria
nippu tuoretta ruohosipulia
kourallinen raastettua parmesaania

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä (älä keitä pastaa yli!). Putsaa ja pilko kantarellit. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä voi, anna voin ruskistua hieman. Lisää sitten pilkotut kantarellit. Kun kantarellit ovat saaneet hieman väriä pintaansa, lisää hienonnettu valkosipulin kynsi. Anna valkosipulin pehmitä hetki pannulla ja nosta sienet sitten pois levyltä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Annostele pasta kulhoihin. Lorauta pastan joukkoon hieman oliiviöljyä. Lisää paistetut sienet, hienonnettu ruohosipuli ja viimeistele annokset vielä raastetulla parmesaanilla. Nauti heti! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi