ravintolat/ Yleinen

Döner Harju

Kävin jo toista kertaa Döner Harjussa Kalliossa ja tällä kertaa muistin napata pari kuvaakin ennen kuin kebabit hävisivät lautaselta. Kun kuulin ensimmäisen kerran, että Kallioon on tulossa oikeaa, kunnon döneriä tarjoava paikka, suhtauduin siihen skeptisesti. Suomessahan kebab on yleensä naudan tai porsaan jauhelihasta tehty vähän mauton liha, kun kunnollinen döner kebab on yleensä lampaan kokolihasta tehty, hyvin maustettu lihavarras. Ero maussa on huikea ja olen moneen otteeseen pettynyt paikoissa, joissa väitetään olevan döner kebabia tarjolla.
 
Tällä kertaa tuota pettymystä ei tullut ja Döner Harjusta olenkin saanut valehtelematta parasta Suomessa syömääni kebabia. Paikka on auki lounasajasta kymmeneen tai yhteentoista. Tarjolla on aina yksi liha-, kana- ja kasvisvarras, joista voi tilata joko pienemmän leipäannoksen tai suuremman lautasannoksen. Olen syönyt itse aiemmin mainion chilikana-annoksen, joka oli yllättävän maistuvaa. Tällä kertaa kallistuin kuitenkin lammasleivän puoleen, seuralaiseni taas otti lautasannoksen samaisella lampaalla. 
Leipäannoksessa oli rapeaksi paistetun leivän välissä runsaasti lihaa, punakaalia, korianteria, minttua, pikkelöityjä kurkkuja ja sekä valkoista että punaista soosia. Annoksen olennaisin osa oli tietenkin tuo mainion makuinen, hyvin maustettu liha, jota freesit kasvikset täydensivät hienosti. Leipää on vähän hankala syödä, mutta se toi kyllä kivaa rapeutta ja hiilareita annokseen. Lautasannoksessa oli vähän enemmän erilaisia komponentteja ja ehkä se oli hiukan isompikin. Lautaselta löytyi samat jutut kuin leipäannoksesta ja lisäksi ainakin hummusta ja quinoasalaattia. Ehkä tuo leipäannos oli hinta-laatusuhteeltaan parempi, lautasannos maksoi kuitenkin reilusti enemmän. Molemmissa annoksissa kuitenkin kaikki osaset maistuivat erittäin hyviltä. Annoksia sai tuunata pöydistä löytyvällä paikan omalla omena-habanerokastikkeella. Kastikkeessa oli kiva makea vivahde, mutta se oli myös ainakin minun makuuni melkoisen tulista – pienessä määrin kuitenkin toimi annoksessa hyvin, sillä kyllä annokset hiukan tulisuutta kaipasivat.
Plussaa myös kebabravintolalle poikkeuksellisesta viinitarjonnasta – hyvän oloisia viinejä oli tarjolla, samoin erilaisia limuja ja näyttipä listalla olevan pieni makeakin. Lyhyt ja ytimekäs, mutta toimiva lista. Hinta (10€/15€) on kyllä kova, mutta niin on ruoan laatukin! Paikan ainoa miinus on sen (minun reitteihini nähden) harmillisen syrjäinen sijainti. Tuolle suunnalle minulla on aika harvoin muuta asiaa, mutta tarpeeksi hyvän ruoan perässä sinnekin asti jaksaa kyllä lähteä! Suosittelen! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi