Jossain netin syövereissä silmiini osui kuva ruusukaalicarbonarasta. Kuinka nerokasta! Laitoin idean heti testiin ja hyväähän siitä tuli. Perinteinen pasta carbonara on yksi suosikkipastoistani ja teenkin sitä aika usein (en toki liian usein, joka päivä kun ei voi syödä pekonia). Koska myös ruusukaalit ovat lempilajikkeeni kaalien joukosta, tämän carbonaran lopputulos luonnollisesti miellytti. Ruusukaalien lisääminen pekonien sekaan paistamisvaiheessa on helppo muutos alkuperäiseen carbonaraohjeeseen, ja antaa ruoalle hieman enemmän tuhtiutta ja vähän uutta makua. Ruusukaali ja pekoni ovat muutenkin hyvä pari, joten miksi ruusukaali ei toimisi carbonarassakin.
Moni ei tee pasta carbonaraa ilman kermaa oikean ohjeen mukaan kananmunasta ja parmesaanista, koska ajattelee sen olevan jotenkin hankalaa, mutta todellisuudessa se on todella helppoa ja vaivan arvoista, sillä carbonarasta tulee paljon, paljon parempaa niin. Kannattaa testata ja heittää samalla ruusukaalitkin carbonaran sekaan!
Ruusukaalicarbonara
1 pkt laadukasta pekonia
1 ltk ruusukaalia
1 pkt tuorepastaa
suolaa
2 kananmunaa
pala parmesaania
pippuria
Pilko pekoni ja ruusukaalit. Paista pekoni paistinpannulla ruskeaksi, lisää sitten pilkotut ruusukaalit. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Paista ruusukaaleja, kunnes ne ovat pehmenneet hieman ja saaneet pintaansa väriä. Sekoita sillä välin kananmunien joukkoon raastettua parmesaania reilu määrä.
Kun pekoni ja ruusukaali ovat ruskeita ja pasta kypsää, ota paistinpannu pois liedeltä ja kaada pasta pekonin ja ruusukaalin joukkoon pannulle. Kaada joukkoon myös desin verran pastan keitinvettä. Kaada sitten kananmuna-parmesaaniseos ohuena nauhana pastan sekaan sekoittaen seosta koko ajan voimakkaasti. Sekoita, kunnes vesi ja kananmuna-parmesaaniseos muodostavat kermaisen kastikkeen. Voit tarvittaessa lisätä vielä vähän pastan keitinvettä, mikäli seos tuntuu kuivalta.
Annostele pasta lautasille, rouhaise päälle myllystä hieman mustapippuria ja raasta päälle reilusti parmesaania ja tarjoile heti!
4 Kommentit
ssiiri
4.11.2013 at 11:49Kuullostaa herkulliselta, pitääkin joskus kokeilla tuota kananmunien käyttämistä.
Sini
4.11.2013 at 12:32Suosittelen, tulee paljon parempaa kuin kermalla! 🙂
Lilou
5.11.2013 at 20:02Apua, resepti resepton jälkeen “pakkokokeilla” -ruokia! Erityiskiitokset ihanan selkeistä ohjeista, itse kun en ole mikään taidekokki 🙂
Sini
6.11.2013 at 06:19Heh, kiitos kehuista ja ei muuta kuin keittiöön kokeilemaan! 🙂 Ehkä tällä teknisen alan koulutuksella on jotain tekemistä ohjeiden selkeyden kanssa 😉