alkupalat ja pikkusuolaiset/ Yleinen

Lohileivät

Simppelit ja nopeasti valmistuvat lohileivät toimivat isompana annoksena kevyenä iltaruokana tai lounaana, tai pienempinä versioina erinomaisena pikkusuolaisena juhlissa. Erinomainen tarjottava vaikkapa nyt pikkujoulukautena! Näissä leivissä on keskitytty laadukkaisiin raaka-aineisiin ja pieneen twistiin, joka tulee ranskankermaan sekoitetusta wasabista. Lohen päälle pinotaan tilliä, punasipulia ja rucolaa, jolloin leivät näyttävät tosi raikkailta (ja maistuvat tietysti myös!).

Leipiä varten kannattaa valita hyvä leipä, tällä kertaa käytin vaaleaa leipää, mutta myös tumma toimii hyvin. Aika herkkuja näistä saa esimerkiksi saaristolaisnappien päälle koottuina! Leivät voidellaan ranskankermalla, jonka joukkoon on sekoitettu wasabia. Lisää wasabia vähitellen ja maistele seosta, niin saat sopivan mausteisuuden tahnalle. Ranskankerman päälle levitetään reilusti tuoretta graavattua lohta, hieman rucolaa, ohueksi viipaloitua punasipulia ja reilusti tuoretta tilliä. Ja sitten vain ääntä kohti!

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    ssiiri
    13.11.2013 at 20:50

    Rakastan punasipulin ja lohen yhdistelmää. 🙂

  • Reply
    Sini
    15.11.2013 at 20:07

    Ne kyllä toimivat hyvin yhdessä 🙂

  • Kommentoi