salaatit/ Yleinen

Katkaraputäytteiset salaatinlehdet

Idean näihin täytettyihin salaatinlehtiin sain Sami Tallbergilta. Ihan yhtä hyviä näistä ei kotona tullut, mutta melkein kuitenkin. Katkaraputäytteen salaisuus on tuhdin majoneesin yhdistäminen kolmen eri sitrushedelmän raastettuun kuoreen, chiliin, basilikaan, ruohosipuliin ja reiluun suolaan. Katkaraputäytteen päälle ladotaan vielä avokadoviipaleita. Monen eri sitrushedelmän raastetun kuoren yhdistäminen chiliin ja yrtteihin tekee täytteen mausta kyllä uskomattoman moniulotteisen – ja miten helposti! Täytteen voi valmistella etukäteen ja sen tekemisessäkään ei vaivaa juuri ole, vain hiukan pilkkomista ja raastamista ja aineet sekaisin. Täyte voi odotella vieraita jääkaapissa, vain avokadon pilkkominen kannattaa jättää melko viime tippaan, ettei se ehdi tummua. Sitten vain salaatinlehdet ja avokadot täytteen kanssa pöytään (voit laittaa tarjolle myös basilikan ja ruohosipulin lehtiä erikseen) ja kukin saa koota oman salaatinlehtensä. Muista varata vieraille servettejä, sillä sotkuista puuhaa näiden syöminen kyllä on! 
Kevyitähän nämä eivät kyllä majoneesin takia ole, mutta aika raikkaan makuisia ja hiilarittomia ainakin. Täytetyt salaatinlehdet sopivat myös nopeutensa ja helppoutensa takia arki-illan ruoaksi. Nämä ovat myös yllättävän täyttävää tavaraa, alla olevaa määrää ei ihan jaksanut kaksi ihmistä syödä illalliseksi. Jos haluaa, voi täytteitä tehdä useampia erilaisia!


Katkaraputäytteiset salaatinlehdet

350 g katkarapuja
2 mietoa chiliä
nippu ruohosipulia
puolikas ruukku basilikaa 2 dl majoneesia
1 sitruuna
1 lime
1 appelsiini
suolaa
pippuria 

1 kerä romainesalaattia
2 avokadoa

Valmista ensin katkaraputäyte. Mikäli käytät pakastekatkarapuja, sulata ne ensin. Valuta katkaravut. Pilko chili, ruohosipuli ja basilika. Sekoita kulhossa majoneesi, katkaravut ja pilkotut chilit, ruohosipuli ja basilikat. Raasta sitruunan, limen ja appelsiinin kuoret täytteen joukkoon. Mausta täyte suolalla ja pippurilla. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita tekeytymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Irrottele salaatin lehdet kerältä varoen rikkomasta niitä. Pese salaatit ja asettele ne lautaselle. Kuori ja viipaloi avokadot, asettele nekin lautaselle. Nosta täytekulho pöytään ja anna jokaisen koota oma salaatinlehtensä! 

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Anonyymi
    1.12.2013 at 21:05

    ..majoneesin tilalla käytän itse turkkilaista jogurttia.. ja tortilloissa creme fraichen korvikkeena se toimii hyvin myös. Cuacamolen teen myös reseptillä avokado-jogurtti-lime ja mielialan mukaan mausteita. lettuina toimii esim Cosmopolitan-salaatti tai Kiinankaali..

    Olipa kommentti. Mutta tuli mieleen 🙂 herkulliselta näyttää sinun resepti !!

  • Reply
    Sini
    2.12.2013 at 06:15

    Toki majoneesin voi korvata myös jogurtilla, mutta maku ei tietenkään ole enää sama – ihan tietoisesti siis käytin tässä majoneesia. Kevyempää haluavat voivat korvata tosiaan siis jogurtilla! Herkullisia kyllä olivat! 🙂

  • Kommentoi