Yleinen

Hummus

Tein vaivaamattoman leivän kaveriksi simppeliä hummusta, joka on kasvispohjainen ja terveellinen vaihtoehto leivän päälle. Hummus on kikherneistä valmistettu tahna, jonka alkuperä on Lähi-idässä. Hummusta voi tarjoilla dippinä vaikkapa kasviksille ja kastikkeena. Hummus on helppo tehdä, ihanan makuista (jos pitää kikherneistä) ja se säilyy aika hyvin jääkaapissa. Makuun saa vaihtelua lisäämällä joukkoon esimerkiksi sitruunan mehua tai mausteita.

Hummus

1 tlk kikherneitä
1 pieni valkosipulin kynsi
1 tl tahinia
n. 1 dl oliiviöljyä
suolaa 
seesaminsiemeniä

Huuhtele kikherneet ja laita blenderiin. Lisää pilkottu valkosipulin kynsi, tahini, oliiviöljy ja suola. Surauta tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa puuttuvia aineksia. Lusikoi valmis hummus kauniiseen tarjoilukulhoon ja koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile hyvän vaalean leivän kaverina.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi