Vanha suosikkini, pollo limonello, oli jostain syystä jäänyt unholaan enkä ollut tehnyt sitä pitkään aikaan. Nyt se tuli jostain syystä mieleen ja kokkailin tätä raikasta pastaa kevään kunniaksi. Pastan esikuva on tietenkin ysibaarin klassinen pollo limonello.
Pollo limonello on siis tuttavallisemmin kana-sitruunapastaa. Sitruunan raikkaus sopii kermaiseen kanakastikkeeseen kuin nenä päähän ja annos kruunataan totta kai reilulla kerroksella raastettua parmesaania. Simppeli, mutta tosi maukas ja raikas pasta-annos. Tässä yksinkertaisessa annoksessa pääosaan nousevat laadukas kanafile ja pasta sekä tuore sitruuna. Osta kaupasta parasta kanaa ja pastaa mitä löydät, äläkä sorru käyttämään valmista sitruunan mehua. Tästä pastasta on liikkunut netissäkin monia monimutkaisempiakin reseptejä, mutta mielestäni pasta ei tämän kummempia raaka-aineita kaipaa.
Pollo limonello
2 annosta haluamaasi pastaa
2 maustamatonta kanafilettä
2 dl kermaa
1 kokonainen sitruuna
suolaa
pippuria
pala parmesaania
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, hyvin suolatussa vedessä.
Pilko kanafileet pieniksi paloiksi ja paista niitä pannulla oliivöljyssä, kunnes palat ovat kypsiä ja saaneet kauniin ruskean värin pintaansa. Mausta kana suolalla ja pippurilla. Lisää sitten kerma, sitruunan raastettu kuori ja sitruunan puristettu mehu. Maista ja lisää kastikkeeseen vielä tarvittaessa suolaa.
Kippaa pasta kastikkeen joukkoon. Voit halutessasi ohentaa kastiketta hiukan pastan keitinvedellä, sillä pasta imaisee kastiketta keittämisen jälkeenkin hiukan. Sekoita kastike huolellisesti pastan joukkoon, annostele lautasille ja raasta päälle vielä reilusti parmesaania. Tarjoile heti!
2 Kommentit
Ruokasurffausta
4.4.2014 at 20:00Varmasti maistuvaa!
Sini
7.4.2014 at 06:55Tämä on! 🙂