salaatit/ Yleinen

Salaatti paahdetuista kasviksista ja halloumista pestolla

Tämän salaatin kyhäsin kasaan kolmen viikon mökkijakson viimeisenä päivänä, kun jääkaappia piti saada tyhjennettyä ja sieltä löytyi jos jonkinlaista jo parhaat päivänsä nähnyttä kasvista. Salaatista tuli kuitenkin niin hyvää, että on ihan pakko jakaa se täälläkin. En pidä ruoan poisheittämisestä, joten käytän kaikki jämät aina seuraaviin ruokiin, jos jotain sattuu jäämään. Tällä kertaa suunnittelin ihan rauhassa, mitä salaattiin laittaisin. Salaatin pohjan muodostivat hiukan nahistuneet kukkakaali ja porkkanat, jotka viipaloin, valelin harissaöljyllä ja paahdoin uunissa. Olen aiemminkin käyttänyt harissaa porkkanoiden maustamiseen, mutta pääosin kuitenkin keskittynyt sen käyttämiseen lihan ja kalan kanssa. Tällä kertaa harissalla maustetut kasvikset kuitenkin antoivat tähän salaattiin sen ihanan mausteisen maun ja ruokaisan fiiliksen.
Pilkoin salaatin joukkoon myös siskoni tuliaisina tuomaa, itse kasvatettua punamangoldia ja pari tomaattia. Lisää ruokaisuutta ja makua salaatti sai halloumista. Kaiken kruunuksi tein vielä peston basilikasta ja cashewpähkinöistä. Vaikka salaattiin tuli käytettyä kaikki jämät ja siinä tuntui olevan ihan liikaa komponentteja, jostain syystä sen maku oli kuitenkin yhdessä erittäin hyvä! Suolaista, makeaa, mausteista, kevyttä, tuhtia… Ihana yhdistelmä. Aion kokkailla vastaavaa sitten talven tullenkin, kun kaupasta saa pelkästään nuupahtaneita juureksia. Kesälläkin pitää välillä tuunata kasviksista niiden paremmat puolet esiin.

Salaatti paahdetuista kasviksista ja halloumista pestolla

puolikas kukkakaali
3 porkkanaa
harissatahnaa
oliiviöljyä
punamangoldia
3 tomaattia
 1/2 halloumi

kourallinen tuoretta basilikaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl cashewpähkinöitä
pala parmesaania raastettuna
oliiviöljyä
suolaa

Pilko kukkakaali ja kuoritut porkkanat. Levitä uunipellille ja valele oliiviöljyllä ohennetulla harissatahnalla. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä ja hiukan ruskettuneita. 

Pese punamangoldi ja revi pienemmäksi kulhoon. Pilko tomaatit ja heitä nekin kulhoon. Viipaloi halloumi. Valmista pesto: mittaa ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Paista halloumiviipaleet paistinpannulla pinnoiltaan ruskeiksi. Kokoa lopuksi salaatti: sekoita kulhoon tomaattien ja punamangoldin joukkoon kukkakaalit ja porkkanat. Lisää annosten päälle lopuksi halloumiviipaleet ja pesto.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi