kausiruokaa/ Yleinen

Parsaa ja marinoidut jättikatkaravut

Parsakausi alkaa nyt olla parhaimmillaan, joten olenkin syönyt parsaa vähintään kerran viikossa. Tällä kertaa tein simppelisti keitettyjen parsojen seuraan marinoituja jättikatkarapuja. Parsat maustoin vain suolalla ja sitruunamehulla, jotta jättikatkarapujen maut pääsisivät paremmin oikeuksiinsa. Tämä jättikatkarapujen ja parsojen yhdistelmä toimi erinomaisesti: rapujen marinadiin oli hyvä dippailla myös parsoja. 
Rapujen marinadi oli thai-henkinen ja sisälsi chiliä, inkivääriä, valkosipulia ja tuoretta korianteria. Suosittelen ehdottomasti käyttämään raakoja jättikatkarapuja, mikäli sellaisia satut löytämään, koska ne maistuvat paljon paremmilta kuin valmiiksi kypsennetyt. Raikkaan makuinen kombo on siitäkin hyvä, että sen saa arki-iltanakin nopeasti pöytään, mutta silti se tuntuu jotenkin paljon juhlavammalta ruoalta, kuin joku arkinen pasta. Lisäksi tämä on paljon kevyempi annos näillä lämpimämmillä keleillä. Ja suorastaan huutaa kevättä! 
 
Parsaa ja marinoidut jättikatkaravut
nippu tuoretta parsaa
vettä
suolaa
sitruunamehua 

raakoja jättikatkarapuja
1 mieto chili
pala tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
kourallinen tuoretta korianteria
oliiviöljyä
suolaa
Esikäsittele parsat huuhtelemalla ne ja napsimalla niistä puumainen osa pois. 
Sulata jättikatkaravut, jos käytät pakasteita. Kuori ravut tarvittaessa. Tee ravuille sitten marinadi pilkkomalla kaikki marinadin ainekset ja sekoittamalla ne keskenään. Anna rapujen maustua marinadissa ainakin puoli tuntia. 
Keitä sitten samalla parsat reilussa suolatussa vedessä pari minuuttia ja paista jättikatkaravut paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoa kuumana ja dippaile parsaa katkarapujen marinointiliemeen. 

You Might Also Like

4 Kommentit

  • Reply
    CURIOUSNOORA
    20.5.2014 at 12:51

    Näyttää siis niiiiiin hyvältä!!! ♥

  • Reply
    ssiiri
    20.5.2014 at 13:47

    Jättikatkarapuja, inkivääriä, korianteria ja vielä parsaakin – olen myyty!

  • Reply
    Sini
    21.5.2014 at 12:27

    🙂 Testiin siis vain!

  • Reply
    Sini
    21.5.2014 at 12:27

    Heh, noista aineksista ei voi tulla kuin hyvää 😉

  • Kommentoi