alkupalat ja pikkusuolaiset/ kesä/ salaatit

Caprese-salaatti

Kesän simppeleitä ikisuosikkejani on italialainen salaattiklassikko caprese, jossa yhdistyy mozzarella, tomaatti ja basilika. Italialaiset osaavat yksinkertaisten ruokien valmistamisen jalon taidon, mitä jaksan ihailla. Näinkin yksinkertaisen salaatin tekemisen a ja o ovat laadukkaat raaka-aineet. Satsaa siis kunnolliseen buffalomozzarellaan, kypsiin tomaatteihin ja tuoreeseen basilikaan. Salaatin maustaa oliiviöljy, suola ja pippuri ja sen kanssa tarjoillaan hyvää vaaleaa leipää. Muuta ei tarvitakaan kesäisen raikkaaseen lounaaseen. Salaatin voi toki tarjota myös ruoan lisukkeena tai pikkusuolaisena esimerkiksi viinin kanssa.

Caprese-salaatti
2 kypsää tomaattia
1 pallo buffalomozzarellaa
oliiviöljyä
suolaa 
pippuria
 kourallinen tuoretta basilikaa
pari viipaletta hyvää vaaleaa leipää
 
Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Valuta mozzarellapaketista neste pois ja leikkaa myös se ohuiksi viipaleiksi. Kokoa salaatti laittamalla lautaselle vuorotellen tomaatti- ja mozzarellaviipaleita. Mausta salaatti lorauttamalla päälle hiukan oliiviöljyä ja ripottelemalla pinnalle hiukan suolaa ja pippuria. Viimeistele kokonaisuus revityillä basilikan lehdillä. Tarjoa seurana hyvää vaaleaa leipää.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi