alkupalat ja pikkusuolaiset/ sesonkiruoat/ syksy

Punajuurihummus

Näin syksyn tullen keittiööni on eksynyt yhä useammin myös juureksia. Niin tälläkin kertaa, kun yhdistin punajuuret maukkaaseen hummukseen. Punajuuret antavat hummukseen paitsi ihan mahtavan punaisen värin, myös kivan makean makuvivahteen.
Hummus on punajuuria lukuun ottamatta ihan perinteisen hummusohjeen mukainen ja sisältää kikherneitä, tahinia, sitruunamehua ja valkosipulia. Punajuuret kuorin, pilkoin ja keitin ennen niiden surauttamista tahnaksi muiden ainesten kanssa, mutta mikäli sinulla on enemmän aikaa, kannattaa testata punajuurten paahtamista uunissa. Paahtaminen nimittäin tuo punajuuren makeuden paremmin esiin ja hummus saisi siitä varmasti vielä hiukan lisää makeutta.
Punajuurihummus on ihana, hienon värinen tarjottava, jota voi käyttää muun muassa simppelisti suolakeksien tai leivän päällä, ruoan lisukkeena tai esimerkiksi täytettyjen leipien sisällä vaikka falafelien seurana. Meillä tätä tarjottiin alkupalana rennolla arki-illan illallisella kavereiden kesken. 

Punajuurihummus
4 pientä punajuurta
1 tlk kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
2 tl tahinia
1 rkl sitruunan mehua
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Kuori ja paloittele punajuuret. Keitä punajuuripalasia suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja kippaa palat kulhoon, jäähdytä. Heitä perään valutetut ja huuhdellut kikherneet, hienonnettu valkosipulin kynsi, tahini, sitruunan mehu ja mausteet. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi lisäten samalla joukkoon oliiviöljyä niin, että saat tahnalle sopivan koostumuksen. Tarkista maku. Tarjoa esimerkiksi suolakeksien tai leivän kanssa. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi