alkupalat ja pikkusuolaiset/ lisukkeet/ salaatit

Tomaatti-granaattiomenasalaatti

Uusin ruokaidolini on Yotam Ottolenghi, alunperin Israelista kotoisin oleva, mutta nykyisin Britanniassa vaikuttava kokki, joka on kirjoittanut monta ruokakirjaa ja tehnyt monta ruokaohjelmaa. Herran välimerelliset ruoat ovat jostain syystä viime aikoina inspiroineet erityisen paljon. Yhtenä esimerkkinä tämä hiukan erilainen tomaattisalaatti, josta löytyy niin minttua kuin granaattiomenaakin. Salaatin ihana maku koostuu hiukan makeasta kastikkeesta, tuoreesta yrtistä, kypsistä tomaateista ja makeasta granaattiomenasta. Ihana, vähän erilainen yhdistelmä!
Tuunasin reseptiä tapani mukaan hiukan. Minulla ei ollut granaattiomenasiirappia, joten korvasin sen hunajalla. Lisäksi parvekeella kasvava minttu pääsi salaatin joukkoon oreganon sijaan. Tarjosin salaatin kevyenä lounaana mozzarellan kanssa, mutta se toimisi varmasti mainiosti myös esimerkiksi grillatun lihan tai kalan seurana! 


Tomaatti-granaattiomenasalaatti
500 g tomaattia
1/2 paprika
1 pieni punasipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl valkoviinietikkaa
1,5 rkl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria 
tuoretta minttua 
1 granaattiomena
mozzarellaa

Pilko tomaatti, paprika ja punasipuli pieneksi. Hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, valkoviinietikka, hunaja ja oliiviöljy kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla, maista ja lisää tarvittaessa aineksia. Sekoita kastike tomaattiseoksen joukkoon. Koristele salaatti tuoreella mintulla, granaattiomenan siemenillä ja lorauta pinnalle vielä hiukan oliiviöljyä. Tarjoa mozzarellan kanssa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi