Olenkin yrittänyt kehitellä salaatteja mahdollisuuksien mukaan kaikista nyt parhaimmillaan olevista raaka-aineista. Tähän maukkaaseen talvisalaattiin päätyi granaattiomenaa, päärynää ja sinihomejuustoa sekä pähkinöitä – joista kaikki ovat nyt tavalla tai toisella hyviä. Granaattiomenat ovat nyt parhaimmillaan, joten olen syönyt niitä aika paljon. Päärynät ovat olleet nyt myös aika makeita ja maukkaita. Simppeli kastike koostui oliiviöljystä, sinapista, sitruunamehusta ja suolasta. Sinihomejuustona käytin tällä kertaa perinteisen Auran tilalla Aura Goldia, joka on pidempään kypsytettyä ja maistuukin siksi pehmeämmältä, rasvaisemmalta ja voimakkaamalta. Sopi siis ihanasti tähän salaattiin! Voit käyttää tuon tilalla mitä vain hyvää sinihomejuustoa, mutta en ehkä valitsisi tähän sitä kaikken terävimmän ja voimakkaimman makuista sinihomejuustoa. Makea granaattiomena ja päärynä saavat oivan vastaparin voimakkaasta sinihomejuustosta.
Kävin tuhlaamassa töistä joululahjaksi saamani lahjakortin Hakaniemen hallin Reinin lihaan ja salaatti tarjoiltiinkin tuolta reissulta ostamieni upeiden karitsamakkaroiden kera. Olen syönyt noita makkaroita useasti aiemminkin, kun ne ovat niin hyviä: täyttä karitsanlihaa ja juuri sopivasti mausteita (yrttejä ja valkosipulia). Kylkeen vielä hiukan hyvää sinappia, niin eivätpä nuo juuri muuta kaipaa!
Ei kommentteja