pataruoat/ sesonkiruoat/ talvi

Kasvischili

Talvi on taas saanut kaipaamaan täyteläisiä patoja ja lämmittävää lohturuokaa. Niinpä Jamie Oliverin nettisivuilla surffaillessani tämä kasvischili jäi mieleen niin vahvasti kummittelemaan, että olihan sitä pakko testata. Yllättävänkin tuhti chili saa täyttävyyttä pavuista ja bataatista. Mausteisten bataattipalojen paahtaminen erikseen uunissa antaa chilille syvän maun. Tomaattipohjaisessa soosissa on seassa chiliä, paprikaa, sipulia, valkosipulia… Ja tietysti korianteria sekä reilusti mausteita! En näköjään tänä talvena pääse ollenkaan eroon pyhästä kolmikosta eli juustokuminasta, savupaprikasta ja kanelista. Niitä näyttää nyt olevan joka ruoassa! Mutta hyvin toimivat tässäkin!
Tarjoilin chilin Jamien ohjeen mukaan nachojen, guacamolen ja ranskankerman kanssa. Tämän voisi toki tarjoilla myös riisin kera ja ilman guacamolea sekä ranskankermaa, mutta mielestäni ne toimivat tässä niin hyvin, ettei riisiä kaivannutkaan. Nachojen funktio oli tuoda ruokaan vähän rapeutta, mutta niitä ei tarvitse ruoan lisäksi kovin paljoa, joten aika terveellisellä linjalla mennään näin tammikuuhun sopivasti.

Kasvischili
1 keskikokoinen bataatti
juustokuminaa
kanelia
savupaprikaa 
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 paprikaa
 2 tuoretta chiliä 
1 nippu korianteria
1 tlk papuja
2 tlk tomaattimurskaa
juustokuminaa
kanelia
savupaprikaa 
suolaa
ranskankermaa
nachoja 

Kuori ja pilko bataatti pienehköiksi paloiksi. Mausta bataattipalat reilusti ja lorauta joukkoon oliiviöljyä, sekoita mausteet tasaisesti kaikkien palojen ympärille. Laita bataatit uuniin paahtumaan 200 asteeseen noin 40 minuutiksi.

Pilko sipuli, valkosipuli, paprikat ja chilit. Irrota korianterin lehdet varsista ja hienonna varret. Paista pannulla oliiviöljyssä sipulit, valkosipulit ja paprikat. Anna näiden kypsyä noin viisi minuuttia. Lisää sitten mausteet, chilit ja korianterin varret. Lisää sitten pavut ja tomaattimurska, kiehauta ja anna seoksen porista noin 25-30 minuuttia. 

Sekoita lopuksi chilin joukkoon paahdetut bataatit ja suurin osa korianterin lehdistä. Tarkista maku. Tarjoa loppujen korianterin lehtien, guacamolen, ranskankerman ja nachojen kera.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi