salaatit/ Yleinen

Lämmin fetasalaatti

Tammikuun salaattikimaran jatkoksi hyppää tämä hiukan erilainen fetasalaatti. Olen törmännyt jo useampaankin kertaan netissä uunissa pehmennettyyn fetajuustoon. Kai nyt juustohiiren on sellaista kokeiltava! Talvisin syön enemmän jollain tapaa lämmitettyjä salaatteja (kuten porkkana-avokadosalaattia, panzanellaa tai guacamole-kanasalaattia), koska vaikka sitä tammikuussa kaipaa jotain keveyttä, kaipaa sitä kuitenkin viileämmällä kelillä myös lämpöä.

Tämän salaatin ideana on siis lämmittää ja pehmentää kokonainen fetapala mausteiden kera uunissa. Minä laitoin fetan kanssa uuniin myös talvenkalpeita tomaatteja saamaan hiukan makeutta. Maustoin fetan oliiviöljyllä, pippurilla, valkosipulilla ja tuoreella oreganolla. En olisi oikeastaan itsekään uskonut, miten fetan luonne muuttuu uunikypsytyksen myötä: siitä tulee pehmeämpää, täyteläisempää ja rasvaisemman makuista. Koko salaatista tuli ikään kuin talviversio, joka lämmitti, mutta oli samalla myös raikas. Salaatti myös valmistui tosi nopeasti ja helposti ja hyppäsi ainakin minun arkiruokarepertuaariini saman tien.
Suosittelen käyttämään tähän kunnollista, rasvaista palafetaa, joka pehmenee uunissa, mutta ei kuitenkaan sula täysin. Tomaatit voi laittaa salaatin joukkoon myös raakoina, mutta ainakin näin keskitalvella pieni uunikypsytys tekee niille vain hyvää! Voit käyttää fetan parina mitä tahansa tuoretta tai kuivattua yrttiä: oregano sopi tähän tosi hyvin, mutta myös timjami, minttu tai basilika toimisivat hyvin. Salaattipohjaa voi varioida ihan sen mukaan, mistä itse tykkää, mitä sattuu kaapista löytämään tai mikä näyttää kaupassa parhaalta. 

Lämmin fetasalaatti

1 pkt fetaa
3 tomaattia
1 valkosipulin kynsi
kourallinen tuoretta oreganoa
pippuria
oliiviöljyä
1 punasipuli
puolikas kurkku
1 avokado
kourallinen salaattia
oliiveja
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
sitruunan mehua

Laita fetapala kokonaisena uunivuokaan. Viipaloi tomaatit ja hienonna valkosipuli, asettele nämä fetan kanssa uunivuokaan. Revi pinnalle oreganoa ja mausta kaikki pippurilla ja oliiviöljyllä. Laita uunivuoka uuniin 200 asteeseen vartiksi, jonka jälkeen feta ja tomaatit ovat hiukan pehmenneet. 

Kuori ja viipaloi punasipuli, pilko kurkku ja avokado. Pese salaatit. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa ja lisää joukkoon vielä oliivit. Sekoita kastike ja lisää se salaatin joukkoon.

Annostele salaatti lautasille ja nosta lämmintä fetaa sekä tomaatteja salaatin päälle. Nauti lämpimänä!

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Campasimpukka
  2.2.2015 at 02:47

  Kivan kuuloinen ohje ja sopii minulle, fetan ystävälle! Kokeilen tätä pikapuoliin.

 • Reply
  Sini
  5.2.2015 at 06:35

  Suosittelen tätä kyllä kaikille fetan ystäville erityisen lämpimästi! Toivottavasti maistuu sinullekin!

 • Kommentoi