Yleinen

Poronkäristys

Viime syksynä pakastimeen eksyneestä poron neljänneksestä oli vielä muutama paisti jäljellä, joten päätin tehdä perinteistä poronkäristystä ja testata, olisiko se parempaa pakastetusta paistista tehtynä kuin kaupasta saatavista valmiista pakastelastuista. Voin kertoa, että maku on aivan eri kuin pakastelastuista tehdyssä käristyksessä! Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan, jos löydät jostain poron paistin!
Poron paistista vuollaan ohuita viipaleita veitsellä, kun se on vielä jäinen. Jäisestä paistista on helppo vuolla tarpeeksi ohuita viipaleita ja yli jäänyt paisti on helppo palauttaa takaisin pakkaseen.  Poronkäristys on yksinkertaisen ruoan ylistys parhaimmillaan: poroa, voita, suolaa, pippuria ja vettä. Ihanan simppeliä! 
Poronkäristys tarjotaan perinteiseen tapaan perunamusin ja puolukkahillon kanssa. Perunamuusi tehdään tietysti voihin ja rasvaiseen maitoon, puolukkahillon taas on oltava itse tehtyä ja sopivan sokerista. Tämä kruunaa syksyyn sopivan tuhdin makuelämyksen.

Poronkäristys

300 g poron paistia
reilu pala voita
suolaa
pippuria
kuumaa vettä

Vuole jäisestä poron paistista ohuita viipaleita poikkisyin. Kuumenna paistinpannulla voi ja ruskista poroviipaleet. Mausta ruskistetut poroviipaleet suolalla ja pippurilla. Kaada pannulle sitten kuumaa vettä niin, että poroviipaleet juuri peittyvät. Hauduta käristystä kannen alla miedolla lämmöllä vähintään tunnin. Tarjoa käristys perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi