keitot/ Yleinen

Zuppa Toscana

Italialaistyylinen Zuppa toscana eli keitto Toscanan tyyliin on ilmeisen suosittu italialainen ruoka ainakin Amerikassa. En tiedä syödäänkö tätä ollenkaan Italiassa, mutta keitto kuulosti niin herkulliselta, että päätin testata sitä. Zuppa toscana on hiukan eri tyylinen keitto kuin usein meillä arkiruokana nähtävä papu-chorizokeitto, mutta jotain samaa henkeä niissä on. Helppoja, maistuvia keittoja molemmat ja minun makuuni juuri chorizo toimiikin erinomaisesti erilaisissa keitoissa.
Tuhti keitto yhdistää chorizon ja pekonin, jotka antavat liemelle ihanan rasvaisen maun. Kotoisuutta keittoon tuo peruna ja hiukan vihreyttä se saa lehtikaalista. Kerma sitoo keiton maut yhteen. Joskus ne yksinkertaisimmat asiat ovat vain parhaita ja tämäkin keitto valmistuu parista raaka-aineesta hetkessä. Kokonaisuus on jotenkin niin maukas, kotoisa ja helppo, että tätä tekee mieli syödä toinenkin lautasellinen heti perään! 
 
Zuppa toscana
 1/2 pkt pekonia
150 g chorizoa
oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
kasvislientä
4 perunaa
kourallinen lehtikaalia
2 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
Pilko pekoni ja chorizo. Paista pekonipalat oliiviöljyssä ruskeiksi ja nosta ne sitten talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräinen rasva pois. Paista seuraavaksi chorizoviipaleet oliiviöljyssä kypsiksi ja ruskeiksi, nosta ne pekonin seuraksi odottamaan. 
Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä kattilassa. Lisää kasvisliemi ja lisää kuoritut, pilkotut perunat. Keitä kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Pilko sillä välin lehtikaalia hiukan pienemmäksi ja lisää perunoiden kypsymisen loppuvaiheessa liemeen. Lisää kerma, kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti vaikkapa vaalean leivän kera.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi