Pidin tästä kovasti siksi, että annos maistuu enemmän ravintoloissa tarjottavalta lohikeitolta viimeistelyn takia, mutta ei ole kuitenkaan vaikea tehdä kotonakaan. Perinteisessä lohikeitossa lohi yleensä muhjuuntuu keiton sekaan ja liemestä tulee kiehautettaessa paljon paksumpi. Erikseen pannulla paistettava lohi ei kypsy liikaa ja siihen saa kivan rapeamman pinnan. Koska keittoa ei kiehauteta enää kerman lisäämisen jälkeen, kerma ei ehdi sakeentua liikaa vaan pysyy sileänä. Pinaattikin sopi keittoon yllättävän hyvin, unohtakaa siis pakastevihannespussien käyttäminen keitoissa ja suosikaa tuoreita raaka-aineita!
Olen suuri erilaisten öljyjen ja yrttien ystävä, siksi tilliöljy osui täydellisesti omaan makuhermooni. Yrttiöljyjen tekeminen on iisiä kuin mikä, mutta ruoka saa niistä heti ylellisen vivahteen. Resepti on muunnos Glorian ruoka & viinin lohikeitosta.
Valmista perunoiden kypsyessä tilliöljy: hienonna tilli ja raasta sitruunan kuori, laita ne muiden ainesten kanssa kulhoon ja purista perään hiukan sitruunan mehua. Soseuta sauvasekoittmiella tasaiseksi ja tarkista maku.
Paista lohi pannulla reiluina paloina pinnaltaan ruskeaksi (jätä hiukan punertavaksi sisältä) ja mausta palat suolalla. Lisää keittoon kerma ja pinaatti. Lämmitä, mutta älä kiehauta. Jaa keitto lautasille ja nostele päälle lohipalat. Viimeistele annokset tilliöljyllä. Tarjoa ruisleivän kera.
Ei kommentteja