keitot/ kevät/ sesonkiruoat

Minttu-hernesosekeitto

Nyt kelien lämmetessä on alkanut tehdä enemmän mieli vähän raikkaampia ruokia. Keitoista en vielä luopunut, mutta sentään tämänkertaisesta keitosta tuli ihanan keväisen vihreää! Tämä mintulla maustettu hernesosekeitto on jotain ihan muuta kuin perinteinen purkkihernekeitto: raikas kuin mikä ja tuo herneiden vihreän maun todella hienosti esiin. Tietysti sosekeiton pinnalle piti ripotella hiukan pekonia tuomaan rapeutta, rasvaisuutta ja lisämakua. Vielä vähän ranskankermaa viimeistelyksi ja ravintolatason keittoannos on valmis!

Keittoon voi (ja kannattaakin) käyttää pakasteherneitä, mutta mintun kannattaa olla tuoretta. Tuoreen mintun maku on niin huikea, että se nostaa tämän keiton heti ihan uudelle tasolle! Keitto on superkevyt, jos pinnalle ei lisää pekonia. Pekoni tasapainottaa keiton keveyttä kivasti. Lisäksi keitto valmistuu arkisinkin tosi nopeasti, joten tätä ehtii tehdä, vaikka olisi kuinka kiire. Halutessasi voit siivilöidä keiton ennen tarjoilua, jolloin siitä tulee tosi sileää. Minä en viitsinyt siivilöidä ja pidänkin pienistä mintun ja herneen palasista keitossani. Jos teet tätä esimerkiksi alkuruoaksi, suosittelen siivilöimään, koska se antaa keitolle heti juhlavamman fiiliksen.


Minttu-hernesosekeitto


nokare voita
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
5 dl kasvislientä
300 g pakasteherneitä
kourallinen tuoretta (vahvaa minttua)

1/2 pkt pekonia
ranskankermaa

Kuori ja pilko porkkana, sipuli ja valkosipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasviksia hetki voissa. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä kymmenisen minuuttia. Lisää sitten joukkoon puolisulat pakasteherneet ja kasvisliemi. Kiehauta ja anna porista viisi minuuttia. Lisää minttu ja soseuta keitto. 

Paista pinnalle pieniksi paloiksi pilkottua pekonia. Viimeistele annokset lusikallisella ranskankermaa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi