Yleinen

Friteeratut kukkakaalit ja marinoidut jättikatkaravut

Välillä tekee mieli tehdä lisukkeeksi jotain muuta kuin perinteisiä keitettyjä perunoita/kukkakaalia/porkkanoita. Tällä kertaa päädyin testaamaan friteeraustaikinassa pyöriteltyjä, nopeasti rasvassa kypsennettyjä kukkakaalisiivuja tämän reseptin mukaan. Kukkakaaleista tuli hyviä: sisältä pehmeitä ja pinnalta rapeita, maukkaitakin. Silti pidän itse enemmän maustetuista, ilman taikinaa uunissa paahdetuista kukkakaaleista. Jotenkin niihin vain tulee vielä parempi, hiukan paahteinen maku. Ja ovat ehkä pykälän verran terveellisempiäkin, kun paistamiseen ei käytetä rasvaa. Olivat nämä silti hiukan erilaisia kuin keitetty kukkakaali ja sikäli kiva testi! 

Kukkakaalien seuraksi paistoin marinoituja jättirapuja. Teen usein alla olevan reseptin mukaisen marinadin katkaravuille, koska se vain yksinkertaisesti toimii niin hyvin ollen samaan aikaan hiukan tulinen ja kuitenkin raikas. Vielä parempia näistä ravuista tulee, jos grillaat ne. Pistä siis korvan taakse kesää odotellessa! 


 Friteeratut kukkakaalit ja marinoidut jättikatkaravut

1 kukkakaali
 kylmää vichyä
jauhoja
leivinjauhetta
paistamiseen rypsiöljyä
300 g raakoja jättirapuja
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 chili
tuoretta korianteria
suolaa
1 sitruuna

 

Viipaloi kukkakaalin kukinnot ohuiksi viipaleiksi. Sekoita vichyn joukkoon jauhot ja leivinjauhe niin, että taikina on löysää, mutta selkeästi kuitenkin taikinamaista. Kuumenna paistinpannulla reilu kerros rypsiöljyä. Pyörittele kukkakaaliviipaleet taikinassa ja paista pienissä erissä kuumalla pannulla. Pari minuuttia riittää kypsentämään ohuet kukkakaaliviipaleet. Nosta valmiit kukkakaaliviipaleet talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräinen rasva pois.

Sulata jättiravut. Tee marinadi oliiviöljystä, hienonnetusta valkosipulista, viipaloidusta chilistä, hienonnetusta korianterista ja suolasta. Paista jättiravut kuumassa öljyssä pikaisesti kypsiksi ja pinnaltaan ruskeiksi. Sekoita kuumat ravut marinadin joukkoon ja anna maustua pari minuuttia. 
Pilko sitruuna viipaleiksi ja tarjoa friteerattujen kukkakaalien ja marinoitujen katkarapujen kera. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi