pastat ja risotot/ sesonkiruoat/ syksy

Kantarelli-munakoisocarbonara

Etsin aina uusia sienireseptejä ja tällä kertaa kokeiluun pääsi vähän erilainen sienipasta. Perinteinen pasta carbonara on yksi arkiruoistani, joka valmistuu nopeasti ja vaivatta. Välillä pekoni tuntuu kuitenkin liioittelulta, joten tämä kantarelli-munakoisocarbonara osuikin ihan nappiin. Eihän tämä nyt tietenkään pekonia vastaa (eikä ole tarkoituskaan), mutta tosi hyvää on silti.

Resepti on alun perin täältä, mutta olen soveltanut sitä omaan carbonaraversiooni. Kantarellit antavat pastalle ihanan sienen maun ja munakoiso tuo lihaisaa tuntumaa annokseen. Kasvisruoaksi tässä on yllättävän lihaisa suutuntuma ja myös aika tuhti annos. Perinteinen munien ja parmesaanin seos antaa pastalle kermaisuutta. Teen siis toistekin! 
 

Kantarelli-munakoisocarbonara 

1 munakoiso

suolaa
oliiviöljyä
1 litra kantarelleja
voita
pala parmesaania
3 kananmunaa
1 pkt tuorepastaa
pippuria

Pilko munakoiso kuutioiksi. Ripottele kuutioiden päälle suolaa ja itketä munakoisoja noin vartti. Pyyhi lopuksi munakoisokuutiot kuiviksi. Ruskista munakoisokuutiot oliiviöljyssä ja siirrä pois pannulta. Paista sitten kantarellit voissa ruskeiksi. Lisää munakoisot sienten joukkoon ja ota paistinpannu pois liedeltä.
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Riko kananmunat pieneen astiaan ja sekoita joukkoon raastettua parmesaania. Seoksen tulee olla melko jämäkkää. Kun pasta on kiehunut, nosta se paistinpannulle sieni-munakoisoseoksen sekaan ja lisää hiukan pastan keitinvettä. Lisää muna-juustoseosta pikkuhiljaa ja sekoita koko ajan. Lisää vielä pastan keitinvettä, jos seos tuntuu liian kuivalta. Annostele pasta lautasille ja viimeistele annokset raastetulla parmesaanilla ja pippurilla.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Merituuli
  26.11.2015 at 19:44

  Ihana idea! Minä pitäisin varmaan vielä enemmän versiosta jossa munakoisot olisivat melkeinpä muhjua. Kantarelleja olisi vielä kuivattuna, joten uskompa että kokeilen tätä joku päivä!

 • Reply
  Sini
  9.12.2015 at 07:16

  Minä taas nimenomaan en halunnut niistä ihan muhjua 😀 Mutta onneksi tätä voi soveltaa moneen makuun!

 • Kommentoi