Kalaruoat aion hakea tänä vuonna Hakaniemen hallista, tämä tungos on vielä näkemättä. Valikoima saattaa tietysti vielä muuttua sen mukaan, mitä on tarjolla, mutta alustavana ajatuksena on napata mukaan graavattua lohta ja siikaa (tai oikeammin pyydän hallissa laittamaan nämä graavautumaan) ja siianmätiä. Itse graavattu lohi ja siika ovat parhaimmillaan todella herkullisia. Siianmädin kanssa tarjotaan punasipulia ja smetanaa. Näitä on tarkoitus syödä jo leipomieni saaristolaisleipien kanssa. Tänäkin vuonna saaristolaisleipäni on maustettu pähkinöillä ja kahvisiirapilla.
Leivän lisäksi aion tehdä sienisalaattia kangasrouskuista. Tämän vuoden rouskusaaliini oli pyöreä nolla, joten hain sienet Tuomaan markkinoilta. Onneksi sieniä sentään löytyi, niin saadaan perinteinen sienisalaattikin pöytään. Rouskuja kun on yllättävän vaikea löytää mistään kaupasta. Lisäksi teen useamman kotijuuston ja vien niitä mukanani myös vierailupaikkoihin. Perinteisen kinkun paistaa isäni ja sen kanssa on tarjolla tietysti Ruoveden Herkun konjakkisinappia, joka kruunaa kinkun.
Juomina tarjolla on ikisuosikkiani, mehevän marjaisaa Hewitsonin Miss Harrya ja tuhti Zenaton Ripasso. Kalojen kanssa taas nautimme mineraalista Wolfbergerin rieslingiä. Jälkiruoaksi riittää portviini, joka on tänä vuonna Graham’s Late Bottled Vintage Port.
Nautiskellen-blogi toivottaa kaikille ihanaa, rentouttavaa ja tunnelmallista joulun aikaa!
Ei kommentteja