aamiaiset

Shakshuka

Shakshuka on pyörinyt blogeissa jo jonkin aikaa, mutta jostain syystä en ole aiemmin tarttunut siihen. Nyt se kuitenkin alkoi jostain syystä houkuttelemaan ja olenkin tehnyt tätä jo useampaan kertaan.

Tämä on sellainen resepti, johon raaka-aineet löytyvät lähes poikkeuksetta kotoa: tomaattimurskaa, chilitahnaa, kananmunia, päälle jotain yrttejä. Lisäksi voi käyttää joukkoon kaikkea, mitä löytyy kaapeista. Itse suosin usein korianteria ja avokadoa, jotka sopivat mausteisen tomaattikastikkeen seuraan hienosti. Lisäksi pidän suolaisesta fetasta, mutta sitä ei aina kyllä ole kaapissa. Tomaattikastikkeen maustan usein harissalla, josta tulee juuri sopiva yhdistelmä mausteisuutta ja makua. Tämä on siis juuri sellainen ruoka, jonka voi taikoa kokoon, vaikka kaapeissa ei olisikaan aineksia juuri mihinkään ruokaan. Sopii siis myös yllätysvieraille!

Shakshuka on samalla raikkaan ja tuhdin makuista – kiva yhdistelmä, joka houkuttaa usein etenkin viikonloppuaamuisin. Kananmunat hautuvat ihanan pehmeiksi tomaattikastikkeen syleilyssä. Muista vain kypsyttää niitä tarpeeksi vähän aikaa, etteivät ne mene liian koviksi – vähän valuvat munat sopivat mielestäni tähän parhaiten. Shakshuka on parasta vaalean leivän kanssa tarjoiltuna, sillä sillä voi kaapia loput tomaattiliemet kulhon pohjalta!

Shakshuka

Tulosta resepti

Raaka-aineet

 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulin kynttä
 • oliiviöljyä
 • 1 prk tomaattimurskaa
 • 2 tl harissaa
 • suolaa
 • pippuria
 • 5 kananmunaa
 • 1 avokado
 • korianteria
 • fetaa

Valmistaminen

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljy ja lisää joukkoon sipulit, hauduta sipulit pehmeiksi. Lisää sitten tomaattimurska ja mausta harissalla, suolalla ja pippurilla. Voit tarvittaessa lisätä hiukan vettä kastikkeen notkistamiseksi. Anna kastikkeen kiehua hiukan kasaan, noin vartin verran.

2

Lisää sitten kastikkeen pinnalle rikotut kananmunat ja laita paistinpannun päälle kansi - kananmunat kypsyvät noin viidessä minuutissa sopivan pehmeiksi, älä kypsennä niitä liikaa!

3

Kananmunien kypsyessä viipaloi avokado. Lisää avokado, korianteri ja murusteltu feta valmiin shakshukan pinnalle ja tarjoile heti vaalean leivän kera!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi