Carnitas-tortilloista jäi lihaa reilusti yli, joten käytin loput tähän hiukan erilaiseen meksikolaistyyliseen carnitas-keittoon. Olin tarkoituksella kypsentänyt lihaa kerralla suuremman määrän – kun kerran aloittaa tuon valmistusprosessin, niin samalla vaivalla lihaa kypsentää sitten isommankin määrän. Ylikypsä porsaanliha sopii tähän tomaattiliemiseen keittoon tosi hyvin. Porsas ja pavut tekevät keitosta myös aika ruokaisan. Keitto saa potkua chilikastikkeesta ja limen mehusta, makua antavat lisäksi pinnalle ripoteltu korianteri ja avokado.
Keitto valmistuu käden käänteessä, kun porsas on jo kypsää ja käytännössä liemi pitää vain maustaa ja lämmittää. Tomaattipohjaisen liemen kevyt tulisuus lämmittää erityisesti kylmänä talvipäivänä! Tarjosin keiton seurana myös yli jääneitä tortillalättyjä, mutta toki tämän kanssa voi tarjota mitä tahansa vaaleaa leipää.
Meksikolaistyylinen carnitas-keitto
oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
300 g ylikypsää porsaanlihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl tulista chilikastiketta
1 tlk voipapuja
1 lime
suolaa
pippuria
1 kypsä avokado
kourallinen tuoretta korianteria
Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota sipulit siinä. Lisää kattilaan sitten porsaanliha, tomaattimurska ja chilikastike. Kuumenna. Lisää pavut ja limen mehu. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi annosten pinnalle pilkottu avokado ja tuoretta korianteria. Tarjoa vaalean leivän kera!
2 Kommentit
ssiiri
15.2.2014 at 13:17Oih, ihanan maukasta. 🙂
Sini
16.2.2014 at 19:30Niin on 🙂