Yleinen/ yleistä

Ruokaan liittyviä tavoitteita ja toiveita vuodelle 2013

Pidän listojen kirjoittamisesta ja niinpä ajattelinkin nyt uuden vuoden kynnyksellä listata hieman ruokaan liittyviä tavoitteita ja toiveita vuodelle 2013. Usein asioiden kirjoittaminen ylös auttaa muistamaan ne ja tekemään niistä totta. Vuoden lopussa voi sitten käydä listan läpi ja katsoa, mitkä tavoitteet ja toiveet toteutuivat.

1. Jatkan edelleen projektiani tutustua eläinten eri ruhonosiin ja laitan ruokaa sekä minulle oudoista ruhonosista että myös eri eläimistä. Tähän liittyen teen ruokaa pakastimessa lymyilevästä poronneljänneksestä sekä villisian kinkusta. Toiveissa olisi myös puolikkaan lampaan ostaminen pakastimeen, kunhan sinne tulee hieman tilaa. 

2. Kutsun enemmän vieraita kotiini, sekä syömään että muuten vain. Vuoteen 2012 mahtui myös muutto uuteen kotiin. Muuton yhteydessä tajusin, että edellisen, väliaikaisen kodin huonoin puoli oli se, että siellä kävi niin harvoin vieraita! Tämä puute on onneksi helppo korjata.

3. Haaveissa olisi myös päästä ruoka- ja viinimatkalle Ranskaan tai Italiaan. Voi olla, ettei tämä toteudu ehkä ensi vuoden aikana, mutta ainakin siitä on kiva haaveilla! Reissuun kuuluisi vierailuja viinitiloilla ja ihania ravintoloita. 

4. Kastikkeiden tekemisen opettelu. Jostain syystä en ole kovin hyvä tekemään kastikkeita, joten niiden tekemisen opettelu keikkuu edelleen listalla. Aloitan talven aikana lihaliemen keittelyllä (kasvislientähän tein jo syksyllä) ja jatkan siitä muilla kastikejutuilla. 

5. Itse kasvatetun ruoan syöminen. Uuden kodin parvekkeelle aion keväällä laittaa kasvamaan ainakin yrttejä ja salaattia. Katsotaan keväämmällä, mitä kaikkea keksin. Tarkoituksena on pyrkiä pitämään kasvien hoito kuitenkin helppona, joten mitään vaikeasti hoidettavaa sinne tuskin tulee. 

6. Leipien leipominen! Ajatus omien leipien leipomisesta edes silloin tällöin kiehtoo edelleen, joten ensi vuonna olisi tarkoitus leipoa muutakin kuin saaristolaisleipää. Ehkä sitä uskaltaisi taas kokeilla leipäjuuren tekemistäkin uudelleen parin pieleen menneen kokeilun jälkeen? Leipähaaveissa olisi ainakin juureen leivottu vaalea leipä, foccacia ja lisäaineeton ruisleipä. 

7. Keittiöremontti. Uuden kodin keittiö ei ole kovin vanha, mutta se on mielestäni melko epäkäytännöllinen, joten keittiöremontti siintää haaveissa ensi vuodelle. Saa nähdä lähdetäänkö sitä toteuttamaan missä välissä, sillä ensin pitäisi tietysti säästää vähän rahaa remonttia varten – kun remontti tehdään, se tehdään sitten kerralla kunnolla. Toki täällä on jo aloitettu uudesta keittiöstä haaveileminen… 

8. Ruokaan ja vähän muuhunkin liittyvä tavoite myös vuodelle 2013 on kehittyä valokuvaajana. Toivoisin blogiin parempia ruokakuvia ja tämä tavoite tietysti vaatii vaivannäköä. Kameralle on hankittu jo jalusta ja vuoden aikana toivottavasti myös toinen, valovoimaisempi objektiivi. Enimmäkseen valokuvaaminen on kuitenkin kiinni tyypistä kameran takana, joten tulevana vuonna on tavoitteena opiskella hieman valokuvausta kirjoista ja ennen kaikkea kuvata paljon! 

Siinäpä vähän omaa listaani, mitkä ovat sinun ruokaan liittyvät tavoitteesi ja toiveesi ensi vuodelle? 

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  29.12.2012 at 19:39

  Hieno listaus. Omalleni poimisin siltä ainakin juuri liemet ja kastikkeet. Valokuvaajana kehittyminen ehdottomasti myös. Haaveilen myös hapanjuuresta ja uudesta keittiöstä – mutta ensin pitäisi löytää se uusi asunto.

  Tilasin muuten myös juuri puolikkaan poron. Saa nähdä milloin saamme sen.

 • Reply
  Sini
  29.12.2012 at 20:01

  Uusi asunto varmasti löytyy, kunhan sopiva osuu kohdalle. Ehkä siinä on jo valmiiksi unelmien keittiö 😉

  Ooh, onnittelut porotilauksesta! Toivotaan, että se saapuu pian. Minä en ole vielä ehtinyt porosta laittaa mitään, mutta ensi vuonnakin ehtinee…

 • Reply
  Lumo
  2.1.2013 at 12:04

  Lihakuva hymyilytti, samanlaisia paketteja löytyy työpaikan pakkasesta, kukn kotipakastin on täynnä muuta. Täytyykin kipaista kotiinlähiessä hakemaan jokin lihaköntti…

  Tavoitteena on kehittyä valokuvaajana, opetella uudella lihamyllyllä ja makkarasuulakkeilla valmistamaan erilaisia makkaroita ja liittyä Siipan uuden vuoden lupaukseen opetella juomaan ranskalaisia viinejä, kun yleensä kallistumme Uuden Maailman viineihin.

  Haaveissa on ruokamatka Luoteis-Espanjaan ja ehkäpä ystävien kanssa viikonlopun ruokareissu Kööpenhaminaan.

 • Reply
  Sini
  2.1.2013 at 12:57

  Heh, meilläkin pakastin on niin täynnä, ettei sinne mitään uutta nyt mahdukaan. Makkaran tekeminen olisi kyllä kiinnostavaa – minulla ei vaan ole lihamyllyä. Minä olen jo kuluvan vuoden aikana maistellut ranskalaisiakin viinejä, niiden kanssa on vain se hankaluus, että kympin hintaluokan viineissä on paljon myös melko keskinkertaisia tapauksia ja niitä helmiä on paljon vaikeampi löytää… Ruokamatkahaaveet kuulostavat hyviltä! 🙂

 • Kommentoi