Laitan aika paljon arkiruokana lohta, mutta vanhat lohireseptit ovat viime aikoina alkaneet tympiä – tuntuu, että viime aikoina kaikki lohi on syöty wasabin kanssa. Tässä reseptissä olikin sitten jotain kivalla tavalla erilaista ja raikasta. Uunilohi sai thaityylisten mausteiden ja kookoskerman myötä aivan uudenlaisen ulottuvuuden ja ruoka valmistui silti hetkessä!
Kookoskerma on täyteläisempää kuin kookosmaito ja sopiikin siksi esimerkiksi uunilohen pariksi hyvin. Mausteita saa kerman lisäksi laittaa runsaasti: lohen pinnalle tuli chiliviipaleita ja limemehua. Uunista ottamisen jälkeen lohen päälle kasattiin vielä iso keko tuoretta korianteria ja vähän lisää limemehua sekä chiliviipaleita. Seurakseen lohi sai höyrytettyä parsakaalia. Ihanan vihreä annos! Simppeliä ja herkullista!
Lohen ja kookoskerman rasvaisuus sopivat hyvin yhteen kirpakoiden mausteiden ja korianterin voimakkaan maun kanssa. Lohta ei kannata kypsentää uunissa liian kauaa, vaan se saa jäädä sisältä hieman punertavaksi. Lohen kypsymisaika riippuu myös fileen paksuudesta, joten tarkkaile lohta sen ollessa uunissa. Chilin ja limemehun määrää säätämällä saat omaan makuusi sopivan tulista ja hapanta lohta!
Thaimaalaisittain maustettu uunilohi
400 g lohta fileenä
suolaa
2 dl kookoskermaa
1 tuore chili
2 pientä limeä
kourallinen korianteria
Suolaa lohi ja laita se uunivuokaan. Kaada lohen pinnalle kookoskerma. Pilko chili viipaleiksi ja halkaise limet kahtia. Purista toisen limen mehu lohen päälle ja ripottele myös puolet chilistä lohen päälle. Laita koko komeus uuniin 200 asteeseen, ja anna lohen kypsyä siellä noin vartti. Ota lohi uunista, purista sen päälle makusi mukaan joko puolikkaan tai kokonaisen limen mehu, ripottele pinnalle loput chiliviipaleet ja reilu keko korianteria. Tarjoile esimerkiksi höyrytetyn parsakaalin kanssa.
6 Kommentit
Tiina - Fanni ja Kaneli
25.3.2013 at 19:45Olen niin hulluna korianteriin, nimenomaan tuoreeseen sellaiseen, että en keksi kyllä paramman kuuloista lohireseptiä! En ole käyttänyt paljon kookoskermaa – kuulostaa kivalta juuri tällä tavalla käytettynä. Ihanaa pääsiäisen aikaa, Sini!
Sini
25.3.2013 at 20:05Tuore korianteri on kyllä ihanaa! Minäkin olen käyttänyt enemmän kookosmaitoa, mutta viime aikoina olen tykästynyt tuohon kermaan. Ja tuo lohi on naurettavan helppo tehdäkin, sopivaa arkiruokaa siis! Ihanaa pääsiäisen aikaa myös sinulle Tiina! Toivottavasti aurinkoista sellaista myös!
LadyBlue
28.3.2013 at 19:52Kuulostaapa ihanalta tämä resepti! Täytyy ottaa kokeiluun Omat ideat ovat usein hieman vähissä 😉
Sini
29.3.2013 at 06:30Tämä on niin nopea tehdäkin, että kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🙂
Anonyymi
19.11.2013 at 11:09Mulla on vaan kookosjauhetta, voikohan sillä korvata kookoskermaa…?
-essi
Sini
19.11.2013 at 11:40En ole itse testannut, mutta kannattaa ainakin testata (veteen sekoitettuna)!