jälkiruoat/ Yleinen

Tummasuklaamousse

Välillä tekee mieli oikein suklaista jälkiruokaa, jolloin suklaamousse on hyvä vaihtoehto. Sopii erinomaisesti vaikkapa pääsiäisen ajan jälkiruoaksi! Tällä kertaa moussen sitä tummasta suklaasta ja moussesta tulikin ihanan tuhdin makuista. Kermassa ei säästelty ja sekaan laitettiin loraus kahviakin. Tässä oli mielestäni juuri sopivassa suhteessa suklaisuutta ja kuohkeutta.

Suklaamoussen pitää mielestäni olla kuohkeaa, ja tällä reseptillä siitä tulikin juuri sellaista ihanan kuohkeaa, mutta kuitenkin kermaista.rkeää ssä on myös se, että massan sekoittaa tasaiseksi, jotta valmiiseen mousseen ei jää paakkuja, vaan se on ihan sileää. Purutuntumaa saa sitten taiottua noilla pinnalle koristeeksi haluttaessa laitettavilla suklaapalasilla tai –kiehkuroilla. Reseptin mukaisesta annoksesta tulee kohtuu isot annokset neljälle syöjälle – koska mousse on täyttä tavaraa, ei sitä tarvitse kovin isoa annosta. 

Tummasuklaamousse

2 dl kuohukermaa
4 kananmunan keltuaista
0,7 dl kahvia
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
170 g tummaa suklaata (60-72 %)
2 kananmunan valkuaista

Sekoita keltuaiset, jäähtynyt kahvi, suola ja 2 ruokalusikallista sokeri keskenään. Laita seos vesihauteeseen ja sekoita sitä noin minuutin ajan, kunnes se vaalenee ja sen koko tuplaantuu (minulla tässä kesti hieman kauemmin). Lisää suklaa ja anna sen sulaa seokseen. Poista seos sitten vesihauteesta ja anna sen jäähtyä. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös kananmunan valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuais- ja kermavaahdot varoen suklaamassan joukkoon. Lusikoi seos neljään annosvuokaan ja jäähdytä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Koristele annokset ennen tarjoilua halutessasi suklaapalasilla tai -kiehkuroilla. 

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Anonyymi
    2.11.2013 at 10:22

    Vaikuttaa todella hyvältä ohjeelta! Taidan kohta kokeilla itsekkin 🙂

  • Reply
    Sini
    3.11.2013 at 14:03

    Hyvää tuo olikin (ei kai sokerilla, kermalla ja suklaalla voikaan mennä pieleen?), käy kertomassa onnistuiko sinulla ja maistuiko 🙂

  • Kommentoi