Helppo ja herkullinen salaatti syntyy tomaateista, mozzarellasta ja itse tehdystä pestosta. Tämä salaatti tuo palasen kesän makua syksyyn. Itse tehty pesto nostaa klassikkosalaatin uudelle tasolle, mutta toki tätä voi kiireinen tehdä myös kaupasta ostettuun pestoon (takaan kuitenkin, että ne muutamat peston tekemiseen käytetyt minuutit ovat sen arvoisia!). Peston voi tehdä jo etukäteen jääkaappiin odottamaan ja vieraiden saapuessa lusikoida sitä tomaatti- ja mozzarellaviipaleiden päälle. Yksinkertainen on usein parasta! Muista vain ostaa kaupassa tuoreita (mieluiten kotimaisia) tomaatteja, niin hyvää mozzarellaa kuin sinulla on varaa (buffalomozzarella maistuu mielestäni parhaalta) ja iiiso nippu tuoretta basilikaa. Tarjoilin herkun tällä kertaa valkosipulileipien kanssa ja koko salaattiannos sekä leivät hujahtivat pöydästä nopeasti parempiin suihin.
Tomaatti-mozzarellasalaatti ja pestoa
6 kypsää tomaattia
2 palloa mozzarellaa
annos itsetehtyä pestoa
Poista tomaateista kannat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös mozzarellapallot (voit myös repiä mozzarellasta käsin palasia, jos haluat salaatista krouvimman näköisen). Lusikoi tomaatti- ja mozzarellaviipaleiden päälle itse tekemääsi pestoa ja nosta tarjolle!
2 Kommentit
Jonna
22.10.2012 at 16:08Ihan samaa mieltä, pesto kyllä maksaa vaivan. Eikä siinä edes juuri ole vaivaa!
Sini
22.10.2012 at 18:56Niinpä!