Perinteiset venäläiset blinit ovat tuhtia ja täyttävää ruokaa, joka sopii mainiosti talvisella kelillä nautittavaksi. Muutaman epäonnistuneen blinitaikinaohjeen jälkeen löysin internetin syövereistä reseptin, jolla olen kerta toisensa jälkeen tehnyt onnistuneita blinejä: Bellevuen rapeat blinit. Resepti on paitsi helppo toteuttaa, sen avulla blineistä tulee pinnaltaan rapeita eikä liian rasvaisia. Taikina on puolikas alkuperäisestä ja se riittää neljälle hengelle. Blinien valmistaminen vaatii kaiken kaikkiaan hiukan aikaa, sillä taikinan tekeminen aloitetaan jo edellisenä iltana, mutta muuten niiden tekeminen on erittäin helppoa.
Blinien kanssa voi tarjota monenlaisia täytteitä, omasta mielestäni paras on kuvassakin näkyvä yhdistelmä siianmätiä, punasipulia ja smetanaa. Tämän lisäksi täytteeksi sopivat esimerkiksi sienisalaatti, suolakurkut hunajan kera, graavilohi, katkarapuskagen tai savuporo tuorejuustoon sekoitettuna. Täytteiden lisäksi pöytään on hyvä kattaa suolaa ja mustapippuria, joita jokainen voi lisätä omaan annokseensa makunsa mukaan! Blinien kanssa ruokajuomaksi sopii jääkylmä vodka, kuiva valkoviini, vichy, olut tai vesi.
Ei kommentteja