suolaiset leivonnaiset/ Yleinen

Blinit

Perinteiset venäläiset blinit ovat tuhtia ja täyttävää ruokaa, joka sopii mainiosti talvisella kelillä nautittavaksi. Muutaman epäonnistuneen blinitaikinaohjeen jälkeen löysin internetin syövereistä reseptin, jolla olen kerta toisensa jälkeen tehnyt onnistuneita blinejä: Bellevuen rapeat blinit. Resepti on paitsi helppo toteuttaa, sen avulla blineistä tulee pinnaltaan rapeita eikä liian rasvaisia. Taikina on puolikas alkuperäisestä ja se riittää neljälle hengelle. Blinien valmistaminen vaatii kaiken kaikkiaan hiukan aikaa, sillä taikinan tekeminen aloitetaan jo edellisenä iltana, mutta muuten niiden tekeminen on erittäin helppoa.

Blinien kanssa voi tarjota monenlaisia täytteitä, omasta mielestäni paras on kuvassakin näkyvä yhdistelmä siianmätiä, punasipulia ja smetanaa. Tämän lisäksi täytteeksi sopivat esimerkiksi sienisalaatti, suolakurkut hunajan kera, graavilohi, katkarapuskagen tai savuporo tuorejuustoon sekoitettuna. Täytteiden lisäksi pöytään on hyvä kattaa suolaa ja mustapippuria, joita jokainen voi lisätä omaan annokseensa makunsa mukaan! Blinien kanssa ruokajuomaksi sopii jääkylmä vodka, kuiva valkoviini, vichy, olut tai vesi.

Rapeat blinit
5 dl vettä
5 dl täysmaitoa
35 g hiivaa
500 g tattarijauhoja
50 g ruisjauhoja
100 g vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
tilkka voisulaa
4 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista
voita paistamiseen 
Sekoita vesi ja maito ja lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen.  Lisää taikinaan sen jälkeen jauhot ja mausta se suolalla ja voisulalla. Anna taikinan tekeytyä yön yli huoneenlämmössä. Huomaa, että taikina vaatii melko ison kulhon, jotta se ei kuohu yli! 

Jäähdytä seuraavana päivänä taikina jääkaapissa. Ennen paistamista lisää taikinaan kananmunan keltuaiset ja varovasti käännellen vaahdoksi vatkatut valkuaiset. 

Paista blinit pienellä kuumalla pannulla voissa. Kun käännät blinin, anna sen pinnan mennä kiinni ennen voin lisäämistä, jotta blinistä tulee rapea eikä rasvainen. Tarjoile heti haluamiesi täytteiden kanssa!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi