Yleinen

Parsaa hollandaise

Paras kevään merkki löytyi viikolla ruokakaupan tiskistä: ensimmäiset eurooppalaiset parsat! Moni kuvittelee parsojen valmistamisen olevan jotenkin hankalaa, mutta todellisuudessa se on helppoa ja nopeaa. Kaupassa parsojen valintaan kannattaa kiinnittää hiukan huomiota: valitse vain napakoita, kirkkaan värisiä parsoja. Tarkasta myös niiden (usein paperilla peitetty) kanta, äläkä valitse sellaisia parsoja, joiden kannat ovat kovia ja kuivia. Ennen valmistamista parsat huuhdellaan ja niiden kannat napsautetaan irti. Ota parsat yksi kerrallaan käteen, nappaa kiinni molemmista päistä ja taita varovasti: parsat katkeavat itsestään siitä kohtaa, mistä kovempi kanta alkaa. Parsat voi valmistaa keittämällä, höyryttämällä tai paistamalla. Ne ovat myös erinomaista grillattavaa! Parsat ovat kevyt ja raikas lisuke esimerkiksi lihalle tai kalalle. Nautin itse nämä kevään ensimmäiset parsat klassikkotyyliin hollandaisekastikkeen ja sitruunaviipaleen kera, mutta nämä eivät varmasti jää tämän kevään viimeisiksi! 

Parsaa hollandaise

nippu tuoretta parsaa
vettä
suolaa

2 kananmunan keltuaista
125 g voita
1 rkl vettä
1/4 sitruuna
ripaus suolaa 

Laita keltuaiset, voi ja vesi metallikulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja aseta metallikulho kattilan päälle niin, että kulhon pohja ei kosketa veteen. Pidä levy keskilämmöllä ja odottele, kunnes voi sulaa. Älä laita levyä liian kuumalle, jotta kastike ei erotu. Kun voi on sulanut, ala vatkata seosta äläkä keskeytä vatkaamista kastikkeen teon aikan. Vatkaa kunnes kastike alkaa saostua ja jatka vatkaamista, kunnes kastike on sopivan sakeaa makuusi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja suola, maistele kunnes kastike on oman makusi mukaan maustettu. 

Esikäsittele parsat katkaisemalla niistä kovat kannat. Keitä parsoja runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta parsat ja tarjoile ne sitruunaviipaleen ja hollandaisen kanssa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi