ravintolat/ Yleinen

Cafe Balzac

Iso Roobertinkadun sisäpihalta löytyy yksi Helsingin sympaattisimmista ravintoloista – vai luokitellaanko Cafe Balzac enemmänkin kahvilaksi? Paikasta saa joka tapauksessa kahvin lisäksi viiniä, sandwicheja, salaatteja ja iltaisin (sekä lounasaikaan) myös kunnon ruokaa. Sympaattinen omistajaherra tuntuu olevan aina paikalla ja on erittäin kiinnostunut asiakkaistaan ja näille tarjoamastaan ruoasta sekä juomasta. Pienessä paikassa on muutaman vierailun perusteella ollut aina väkeä, joten yhden henkilön pyörittämänä palvelua saattaa hetken joutua odottamaan. Ruokalista on lyhyt, mutta valinnan vaikeus iskee silti. Ruokalista sisältää muutamaa eri salaattia ja sandwichia, sillä näin heinäkuussa ei ole tarjolla lämpimiä ruokia. Tarvitsee kyllä käydä syksymmällä testaamassa lämpimätkin ruoat! Salaatit ja sandwichit tehdään tilauksesta – lisäksi kaikki tehdään alusta alkaen itse ravintolassa.

Söin tällä kertaa vuohenjuustosalaatin, jossa oli lisäksi reilusti saksanpähkinöitä ja hunajaa. Ihanaa, pehmeää vuohenjuustoa oli salaatissa iso pala. Lisäksi paikanpäällä puolikuivatut tomaatit ja marinoidut punasipulit toivat terää salaattiin. Annos oli todella iso, joten hinta (12,5 €) oli mielestäni kohdillaan. Erityisesti suosittelen kuitenkin upeita sandwicheja (8,5 €): paikan päällä juureen (!) leivottu taivaallinen leipä ja raikkaat sekä runsaat täytteet, uskomattoman hyvää!

Lyhyt viinilista on toimiva ja laseittain myytävät viinit kohtuuhintaisia (6-7 €). Jälkiruoaksi nauttimani cafe au lait oli valtava kulhollinen herkullista kahvia. Seuralaisen kaakao oli tummasta suklaasta tehty maukas jälkiruoka sekin.

Kerrankin ravintolalla on toimivat nettisivut: sivuilla selkeästi kerrottu hintoja ja lisäksi päivän erikoisuudet -kohdasta löytyy joka päivä tiedot aukioloajoista sekä päivän illallisesta. Hintatasokin on paikassa kohdillaan, sillä parilla kympillä saa jo herkullisen sandwichin, lasin viiniä, kahvin ja jälkiruoankin! Tälläisiä paikkoja, joissa ei hehkuteta turhia vaan tehdään hyvistä raaka-aineista konstailematonta ruokaa rakkaudella, kaivattaisiin Helsinkiin enemmänkin!

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    mamaterialgirl
    8.6.2014 at 12:22

    Olipa hauska sattuma: Ollaan menossa Balzaciin ensi viikolla kaveriporukalla, ja googlaten sitä, löydän sinun blogisi ja postauksen juurikin samasta ravintolasta!
    Ympäri mennään, yhteen tullaan 🙂

  • Reply
    Sini
    9.6.2014 at 06:46

    Heh, hauska sattuma kyllä 🙂 Balzac on kyllä tosi sympaattinen paikka, ei ole tullut tänä vuonna vielä käytyäkään siellä!

  • Kommentoi