jälkiruoat/ Yleinen

Valkosuklaa-jogurttipannacotta ja mustikoita

Mustikoita on nyt metsässä niin paljon kuin jaksaa kerätä – hyödynsinkin niitä tuoreeltaan tässä helpossa jälkiruoassa eli pannacotassa! Pannacotta on siitä hyvä vieraille tarjottava jälkiruoka, sillä sen valmistaminen ei ole työlästä ja sen voi tehdä valmiiksi etukäteen.

Vaniljatanko ja valkosuklaa antavat pannacotalle pehmeää makua, kerma tekee pannacotan rakenteesta täyteläisen ja jogurtti raikastaa kokonaisuutta. Annoksen kruunavat tuoreet mustikat! Pannacotan päälle voi toki laittaa muitakin marjoja tai miksei hedelmiäkin, esimerkiksi passionhedelmä sopii kirpeytensä vuoksi erittäin hyvin. Resepti löytyi Valiolta

Pannacotasta saa tyylikkään näköiset annokset tekemällä ne valmiiksi pieniin astioihin, erityisesti lasiastioissa se näyttää kauniilta. Kannattaakin siis käydä astiakaapit uuden ajattelutavan kanssa läpi, ja ottaa tavallisesti kaapin perällä pölyttyvät astiat käyttöön. Laitoin itse annokset tällä kertaa Iittalan Ultima Thulen laseihin, joita ei niiden pienen koon takia tule kovin usein käytettyä. Superkauniit lasit pääsivät nyt siis hyötykäyttöön!  

Valkosuklaa-jogurttipannacotta

1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
2 dl luonnonjogurttia

marjoja
(tomusokeria)

Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet veitsen kärjellä irti ja laita kattilaan kerman kanssa. Kiehauta seos ja poista sitten vaniljatanko. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Sekoita kerma sulatetun suklaan joukkoon. Anna seoksen jäähtyä sekoitellen sitä välillä. Lisää sitten luonnonjogurtti varoen joukkoon. Kaada seos pieniin kulhoihin tai laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin.

Lisää marjat hyytyneiden annosten päälle. Halutessasi voit siivilöidä marjojen päälle tomusokeria.

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  19.8.2012 at 06:29

  Onpas kauniit pannacottat, jogurtti varmasti raikastaa ne juuri ihaniksi.

 • Reply
  Sini
  19.8.2012 at 06:38

  Kiitos, jogurtti toimii tosiaan mainiona raikastajana, valkosuklaa ja kerma kun on aika tuhti yhdistelmä 🙂

 • Reply
  ChefJones
  10.12.2012 at 08:31

  vou, herkkua. Juuri ajattelin väsäillä uuniomena pannacottaa, mutta tämäkin idea menee korvan taakse. Loistavaa. Hyvä blogi, voin linkittää blogiasi minun omassa blogissa. Tuskin haittaa? 🙂

 • Reply
  Sini
  10.12.2012 at 08:33

  Uuniomenapannacottakin kuulostaa ihanalta 🙂 Linkitä toki, ei haittaa 🙂

 • Kommentoi