salaatit/ Yleinen

Vuohenjuusto-omena-pähkinäsalaatti ja karamellisoitu omenavinaigrette

Törmäsin Food 52 -sivustolla tähän salaattiin, jonka vinaigrette sai minut heti innostumaan! Kastike yhdistää karamellisoidun omenan makeuden viinietikan ja sitruunan hapokkuuteen. Salaatista tein oman version: laitoin kyllä omenaa ja pekaanipähkinää, mutta jätin pekonin pois ja lisäsin sen tilalle vuohenjuustoa. Lopputuloksena raikas ja kesäinen lounassalaatti, jonka kastike vie kielen mennessään!

Karamellisoitu omenavinaigrette 

2 rkl ruokosokeria
0,5 dl valko- tai omenaviinietikkaa 
1 valkosipulin kynsi
1 omena
1 sitruuna
oksa tuoretta timjamia
oliiviöljyä 
suolaa
mustapippuria

Kuumenna pienessä kattilassa sokeri ja viinietikka keskilämmöllä. Anna seoksen keittyä kasaan, kunnes se alkaa saostua ja muuttua väriltään tummemmaksi. Kuplat seoksen pinnalla muuttuvat tällöin isoiksi.

Lisää kuorittu ja paloiteltu omena sekä kuorittu ja hienonnettu valkosipuli. Paista viitisen minuuttia miedolla lämmöllä sekoittelemalla välillä, kunnes omenat ovat kypsiä.

Poista seos liedeltä ja kaada sauvasekoittimen korkealaitaiseen kulhoon. Lisää 1 tl viinietikkaa, timjami, puolikkaan sitruunan mehu ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Soseuta. Lisää sitten ohuena nauhana oliiviöljy sekaan. Sekoita, kunnes seos emulsoituu. Tarkista maku. 

Vuohenjuusto-omena-pähkinäsalaatti 

salaattisekoitusta, jossa ainakin rucolaa
1 omena
kourallinen pekaanipähkinöitä
pieni pala vuohenjuustoa

Pese salaatit, kuivaa ja asettele lautaselle. Viipaloi omena ja asettele salaattien päälle. Heitä pekaanipähkinät salaatin sekaan ja murustele vuohen juusto päälle. Kaada karamellisoitu omenavinaigrette salaatin sekaan ja nostele salaattia hieman, jotta vinaigrette sekoittuu siihen kunnolla. Herkuttele!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi