grilliruoat/ kesä/ lisukkeet/ salaatit/ sesonkiruoat

Salaatti grillatuista nektariineista ja mozzarellasta

Näin kesäisin tulee grillailtua paljon, ja usein ongelmana on se, mitä tarjota grillatun lihan tai kanan seurana. Tässäpä herkullinen ja simppeli vaihtoehto! Salaattiin tulee nopeasti grillissä käytettyjä nektariinin lohkoja, hyvää mozzarellaa, kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä ja rucolaa. Nektariinien makeus korostuu, kun ne käyttää pikaisesti grillissä. Täyteläinen mozzarella, kiva purutuntuma pinjansiemenistä ja kirpeys rucolasta toimivat mainiosti makean nektariinin parina. Kokonaisuus on kesäinen ja raikas sekä sopivan kevyt tuhdin grillilihan pariksi. 
Salaatti grillatuista nektariineista ja mozzarellasta
1 rasia rucolaa 
3 kypsää nektariinia
kourallinen pinjansiemeniä
2 palloa buffalomozzarellaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Pese rucola ja nektariinit. Paahda pinjansiemenet kevyesti paistinpannulla. Lohko nektariinit. Kokoa salaatti nektariineja lukuun ottamatta valmiiksi: revi kulhoon rucola ja mozzarella, heitä perään pinjansiemenet ja mausta seos oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Grillaa sitten nektariinilohkot kevyesti ja heitä ne salaatin päälle. Tarjoa salaatti esimerkiksi grillilihan seurana.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  5.8.2014 at 16:42

  Samaista salaattia tehdään meilläkin säännöllisesti – juustona tosin vuohenjuusto. Myös sellainen kova vuohenjuusto ohuina lastuina on ihanaa samaisessa salaatissa.

 • Reply
  Sini
  6.8.2014 at 10:26

  Oi, vuohenjuusto toimissa tässä varmasti myös mainiosti – nykyään kaikki, missä on vuohenjuustoa, ovat suosikkejani, joten testaankin seuraavan kerran sellaista versiota 🙂

 • Kommentoi