keitot/ Yleinen

Maa-artisokkakeitto ja yrttiöljyä

Törmäsin Suolaa ja hunajaa -blogissa maa-artisokkakeiton reseptiin. Siinä käytettiin vain viittä ainesosaa ja sitä kehuttiin täydelliseksi. Pakkohan sitä oli siis testata! Tarjosin keittoa kaveriporukan neljän tähden illallinen -kierroksella ja se sai kovasti kehuja. Keitosta tuli ihanan kermaista ja samettista. Keiton kaverina oli simppeli yrttiöljy (se nyt vaan näyttää niin kivalta vaalean keiton päällä!) ja saaristolaisleipää voin kera. Ei paljon parempaa voisi olla – helppoa ja hyvää! 

Illallisista sen verran, että olemme kaveriporukalla järjestämässä tätä kierrosta jo toista kertaa, ja suosittelen sitä varauksetta kaikille! On tosi mukavaa laittaa kerrankin rauhassa jotain hyvää ruokaa ja saada vieraita kylään nautiskelemaan. Kun itse näkee vähän vaivaa kerran, saa sitten vierailla kavereilla monta kertaa valmiissa pöydässä. Tykkään! Pääruokana illallisillani tarjottiin karamellisoitua porsaan niskaa ja jälkiruokana semifreddoa, josta tulee oma postaus lähiaikoina. 

Maa-artisokat ovat niitä hassuja möykkyisiä juureksia, joita ei ainakaan minun keittiössäni ole aiemmin nähty. Niissä on kuitenkin ihanan herkkä maku, jota keiton kermaisuus täydentää. Ainoa huono puoli niissä on se, että möykkyisyyden takia niitä on hieman hankala kuoria. Onneksi se onkin tämän keiton tekemisen vaikein osuus!

Maa-artisokkakeitto ja yrttiöljyä

500 g maa-artisokkia
2 dl kuohukermaa
4 dl punaista maitoa
suolaa
valkopippuria

kourallinen jotain tuoretta yrttiä, esim. basilikaa
desin verran hyvää oliiviöljyä

Kuori ja paloittele maa-artisokat. Mittaa kaikki keiton ainekset kattilaan ja keitä, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. Soseuta keitto sileäksi – ole tarkkana, ettei keittoon jää paakkuja! Voit lisätä keittoon hieman maitoa, jos se tuntuu liian paksulta.

Valmista vaikkapa keiton kiehuessa yrttiöljy. Revi yrtin lehdet kulhoon ja lorottele päälle oliiviöljy. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi ja lusikoi valmiin keiton päälle. Tarjoa keiton lisukkeena saaristolaisleipää!

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Jonna
    7.11.2012 at 15:05

    Mahtavaa, että teilläkin tykättiin. Jos ei lasketa sitä kuorimista, niin tämä on loistavan helppotekoinen tarjottava ja silti ihan silkkaa luksusta.

  • Reply
    Sini
    7.11.2012 at 16:20

    Tykättiin kyllä! Olet oikeassa tuosta helppotekoisuudesta ja luksuksesta!

  • Kommentoi