yleistä

Vuosi 2017 Nautiskellen-blogissa

Kirsikkatiramisu

On jälleen aika tehdä perinteinen vuosikooste blogin vuodesta 2017!

Tammikuussa blogi muutti Bloggerista WordPressiin ja ulkoasukin muuttui samalla melkoisesti. Olen ollut alustan vaihdokseen enemmän kuin tyytyväinen, valokuvatkin pääsevät ihan eri tavalla oikeuksiinsa uudella pohjalla. Nyt tuntuu siltä, kuin olisi ollut jo pidempäänkin WordPressin käyttäjänä. Tammikuussa kokkailin keittoa paahdetuista maa-artisokista (helppoa, kun maa-artisokkia ei tarvitse kuoria!), mutta puolet kuukaudesta kului häämatkalla Thaimaassa. Koh Samui ja Bangkok ihastuttivat, vaikka säät eivät koko reissun ajan ihan suosineetkaan. Katuruokaa ja rantoja Koh Samuilla, kattoterasseja ja kokkauskurssi Bangkokissa. Olisipa tällekin tammikuulle reissu tiedossa, lähtisin heti!

Helmikuussa blogi täytti viisi vuotta ja nostin sen kunniaksi maljan, ihanan sesonkiversion suosikkidrinkistäni viskisourista eli veriappelsiinisourin. Veriappelsiinit ovat muuten taas sesongissa! Haaveilin myös jo syksyllä koittavasta seuraavasta Italian reissusta tekemällä pasta alla normaa ja tyhjensin pursuilevasta pakastimesta mustikoita upean väriseen mustikkavispipuuroon.

Maaliskuussa tein klassikoita eli kauniita sekä herkullisia Hasselbackan perunoita, nautin veriappelsiinisesongin viimeisistä henkäyksistä tekemällä veriappelsiini crêpes suzetteja ja kehitin hempeän värisen verigreippimocktailin, joka sai makua rosmariinisiirapista. Kuun lopussa vietin inspiroivan päivän Luova workshopissa, jossa koin tärkeitä oivalluksia muun muassa valokuvien rajauksen suhteen ja pohdin tarinankerrotaa valokuvien välityksellä. Workshopin jälkeen rajasin instagramtililtäni henkilökohtaiset aiheet omalle tililleen ja jätin blogin tilille @nautiskellen vain ruoka- ja juoma-aiheet. Olen vuoden kuluessa myös nostanut instagramiin melko paljon blogin sisältöä, joten blogia on helppo seurata sitäkin kautta.

ruokakuvaus, workshop, mocktail, vohveli

Huhtikuussa avasin parsakauden ja tein herkän kaunista parsapizzaa, johon parsat suikaloitiin ohuesti. Sain käsiini myös leipäjuuren ja hurahdin juurileivontaan! Aloitin juurileivontaan tutustumisen helpoilla juurisämpylöillä ja vaikka yleensä olenkin vähän suurpiirteinen ruoanlaittaja enkä jaksa kovin usein leipoa, on noita sämpylöitä näkynyt aamiaispöydässä pitkin vuotta. Juurileivän leivonta leimasikin koko vuoden kokkailuja vahvasti. Tein myös ihanan keväistä, makeaa ja raikasta yhdistävää sitruuna-marenkipiirasta.

JuurisämpylätParsa, pinot gris ja parsapizza

Toukokuussa juurileivontavillitys jatkui ja jaoin lyhyen kokemukseni perusteella vinkkejä hapanjuurileivän leivontaan. Juurileivonnan harjoittelu lienee vuosia kestävä projekti, mutta ihania leipiä sain silti aikaiseksi. Jatkoin parsakautta tekemällä ihanaa rapeaa parsatempuraa ja aloitin raparperikauden raparperimehun ja raparperisorbetin muodossa.

HapanjuurileipäParsatempura

Kesäkuussa startattiin korvasienisesonki hiukan tavanomaista myöhemmin ja teinkin ihania korvasienileipiä. Ehdin myös käväisemään kesän parhailla festareilla eli Taste of Helsingissä ja tein perinteiseen tapaan pienen koosteen parhaista annoksista.

Korvasienileivät

Heinäkuussa lomailin ja ehdinkin kokkailla kaikenlaista ihanaa kesäruokaa. Metsän maun tiivistävän kuusenkerkkäkinuskin reseptin ohella kertoilin kuulumisia blogin ulkopuolelta ja kerroin syyn blogin ajoittaiseen hiljenemiseen eli aloitetun talonrakennusprojektin. Tein myös monenmoisia makeita herkkuja: instagramissa suosiota saanutta kaunista raparperijuustokakkua ja omaa suosikkiani maukasta kirsikkatiramisua. Nuo mökin pihalla otetut valokuvat kirsikkatiramisusta ovat myös ehkä suosikkini kaikista vuoden aikana otetuista valokuvista, siksi yksi niistä pääsi tämänkin jutun artikkelikuvaksi. Tein myös mainiota sesonkiin sopivaa hävikkiruokaa eli porkkananaattipestoa.

KuusenkerkkäkinuskiRaparperijuustokakku

Elokuussa vietin syntymäpäiviäni paistetun viikunajuustokakun kera (kakkukahvit taidettiin järjestää hiukan eri aikaan kuin varsinaiset syntymäpäivät, jotka vietin kovassa kuumeessa). Kakun viimeisteli iso keko pähkinöitä ja viikunoita päällä sekä loraus suolakinuskia. Kuun lopussa oli yksi syksyn kohokohdista, kun pääsin pitkään odottamalleni ruokakuvauskurssille koko viikonlopuksi.

Paistettu viikunajuustokakkuMake Light Your Friend

Syyskuussa juhlistin pyöreitä vuosiani ja syksyn toinen kohokohta oli viettää ihana viikko Italian Piemontessa ystävien kera. Koska kerrottavaa oli paljon, kertoilin erikseen ruoista ja erikseen viineistä ja viinitiloista. Ehdin sienimetsällekin kaikista kiireistä huolimatta ja tein sekä ihanaa sienipannukakkua että kantarelli-linssimuhennosta. Yksi syksyn maukkaimmista ruoista oli lammaspiiras, jossa pitkään haudutettu lammas ja makea sipuli yhdistyivät.

Italia ravintolat ja ruoatLammaspiiras

Lokakuussa sienijutut jatkuivat ja esittelin uuden sienituttavuuden sikurirouskun, jota kuivasin ja jauhoin jauheeksi – olen käyttänyt jauhetta pitkin talvea maustamaan erinäisiä ruokia. Tein myös kasvisversiota kaalikääryleistä täyttämällä ne sienillä. Savojinkaaliin käärityt sieni-kaalikääryleet olivat ihan parasta lohturuokaa lokakuun pimeydessä.

Sieni-kaalikääryleetSikurirouskujauhe

Marras-joulukuussa uusin vanhan porkkanakakkureseptin, koska kakku on niin maukasta mausteineen ja sain siitä kivaa palautetta. Lammas-borssikeiton kera kerroin blogin tahtia merkittävästi hidastaneesta rakennusprojektin käynnistymisestä toden teolla. Isot kattilalliset lämmittävää keittoa ovat tulleet tutuiksi loppusyksyn aikana. Toiveissa on jatkaa postaustahtia vanhaan tyyliin, mutta raksavuosi 2018 varmasti vaikuttaa myös blogiin. Älkää kuitenkaan huoliko, blogi on kyllä koko ajan ajatuksissani!

PorkkanakakkuLammas-borssikeitto

Siinä vuosikooste omista suosikkiresepteistäni, -kuvistani ja -muistoistani. Mikä oli sinun suosikkisi vuoden resepteistä ja jutuista?

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi