Nämä ihanan simppelit, mutta kuitenkin hienon makuiset leivät maistuvat ihanilta alku- tai välipalana tai miksei aamiaisenakin. Ja valmistuvat hetkessä! Kuten muissakin yksinkertaisissa resepteissä, myös tässä raaka-aineiden laatu korreloi suoraan lopputuloksen maukkauden kanssa. Valitse jotain tuoretta ja herkullista vaaleaa leipää. Osta parasta ja voimakkainta cheddaria, mitä kaupasta löydät (pieni pala riittää tähän, varsinkin jos syöjiä on vain yksi). Ja osta tuoretta salviaa, sillä kuivattu ei toimi tässä yhtä hyvin. Näin yksinkertaisestakin jutusta tulee tosi herkullista, kun voimakas juusto ja salvia toimivat toistensa pareina erinomaisesti!
Uusi viikko alkaa mukavasti tälläisen välipalan siivittämänä! Alla olevasta ohjeesta tulee reiluhko annos yhdelle, joten kerro sitä syöjien määrän mukaan.
Cheddar-salviatoastit
4 viipaletta hyvää vaaleaa leipää
pala voimakkaan makuista, hyvää cheddarjuustoa
muutama tuoreen salvian lehti
voita
Voitele leipäviipaleet voilla ja lado kahden viipaleen päälle reilusti cheddaria. Lisää cheddarin päälle salvianlehtiä ja lado toinen reilu kerros cheddaria. Paina toiset voidellut leipäviipaleet juuston päälle.
4 Kommentit
Jokihaka Kokkaa
19.3.2013 at 06:15Niinhän se on, hyvään ei aina tarvitse paljoa!
Sini
19.3.2013 at 06:37Jotenkin sitä vaan lähtee usein kikkailemaan liikaa, joten välillä on hyvä palata perusasioihin!
Mari
20.3.2013 at 08:51Salvia on erinomaisen ihana yrtti, ja antaa tosiaan varmaan hyvän vastuksen cheddarille. Kiitos ideasta!
Sini
20.3.2013 at 08:52Salviaa tulee ainakin meillä käytettyä ihan liian harvoin. Se sopii kyllä cheddarin pariksi täydellisesti!